Tillbaka till Ansiktsvård

Allt du behöver veta om ceramider

Ceramider är en typ av fettsyra, även kallat lipid, som finns naturligt i hudens yttre lager. De hjälper till att bibehålla hudens fuktighet och skyddar mot yttre påverkan som föroreningar och bakterier. Ceramider kan ses som byggstenar som håller ihop hudcellerna och skapar en skyddande barriär. Här har vi samlat allt du behöver veta.

Varför är ceramider viktiga för huden?

  • Fuktighetsbevarande. Ceramider bidrar till att låsa in fukt i huden, vilket förhindrar torrhet och gör huden mer elastisk och mjuk.
  • Skyddande barriär. De utgör en viktig del av hudens barriär och skyddar mot miljömässiga stressfaktorer, vilket minskar risken för hudirritation och inflammation.
  • Förbättrar hudens textur. Genom att stärka hudens barriär hjälper ceramider till att jämna ut hudens textur.
1000x1000 ung kvinna ansikte smörjer badrum

Hur fungerar ceramider?

När vi blir äldre, tenderar nivåerna av ceramider i vår hud att minska, vilket leder till att hudens barriär försvagas. Detta kan leda till irritation, rodnad och en ökad torrhet i huden. Genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller ceramider kan du hjälpa till att stärka hudbarriären och därmed minska eller till och med förebygga dessa typer av hudproblem. När du använder hudvårdsprodukter som innehåller ceramider, hjälper de till att återställa och stärka hudens naturliga barriär. Produkter som innehåller ceramider finns i olika former, inklusive krämer, serum och ansiktsrengöring.

Senast uppdaterad 2024-03-04