6 hudvårdstips för mer lyster

Vinterns kyla kan vara hård mot huden. Men det behöver inte betyda att den blir stramande och torr. Med några enkla knep behåller du lystern både i vinter och i vår.

Skydda din hy efter årets skiftningar

Starka vindar och kall och torr luft är en kombination som gör oss alla torrare i hyn, även de som har fetare hudtyper. Förr torrare hudtyper kan det lätt resultera i fnasig, röd hud och kliande områden. Det är i första hand ytan som blir torr, vilket kan göra att huden börjar överkompensera fuktbristen. Men alla hudtyper kan må bra om du rustar den rätt, med rätt produkter i rätt tid. Så, precis som du klär dig efter årets fyra säsonger, rusta och skydda din hy efter årets skiftningar. Då kommer lystern tillbaka, och är förhoppningsvis där för att stanna.

1. Återfukta

Ladda badrumsskåpet med återfuktande produkter som återställer hudens naturliga balans. Till exempel ett fuktserum och en fuktspray att ha till hands under dagen, eller en kräm med hyaluronsyra som är en effektiv fuktbindare.

6 tips för mer lyster 767x767

Kronans Apotek Fuktserum

Intensivt återfuktande serum som hjälper huden återfå sin spänst genom stärkande ämnen som hyaluronsyra. Berikat med antioxidanten vitamin E. Används med fördel under dag- och nattcreme. Oparfymerad produkt för alla hudtyper.

2. Gör en peeling

Någon gång i veckan är det bra att göra en peeling och lägga en fuktmask efteråt. En peeling hjälper till att ta bort döda hudceller och gör att din fuktmask tränger in lättare i huden. På så sätt ger du ditt ansikte en fin och välfuktad grund som kompenserar en hel del av den fukt som försvinner vintertid.

3. Använd milda tvättar

Ta extra hand om hyn med milda tvålar, skrubbar och ansiktsvatten när du rengör ansiktet. Badda torrt istället för att skrubba med handduk.

4. Undvik produkter som skapar obalans

Ett tips är att inte använda produkter som kan få huden i obalans. Det kan vara exempelvis starka, parfymerade tvålar, tvättmedel och alkoholbaserade rengöringsmedel.

5. Smörj genast efter rengöring

Använd en rik och återfuktande kräm som hjälper huden att behålla fukt i det översta hudlagret. Gärna en kräm med ceramider för extra skydd och näring.

6. Rusta huden

Använd en barriärkräm som tillför fukt och skyddar huden utomhus.

Skyddande barriärkräm

A-Dermas kräm är till för ansikte, kropp och händer. Den isolerar huden från kyla, vatten och kemikalier. Skyddar även huden från yttre påfrestningar av exempelvis kläder, metaller och skor. En produkt som passar hela familjen - spädbarn, barn och vuxna.

Senast uppdaterad 2021-11-22