Städa i receptlistan

Ett värdefullt tips är att se över de recept som du har fått utskrivet, alltså din receptlista. Helst ska den alltid bara innehåller aktuella recept. Genom att städa bort inaktuella recept minskar vi risken för misstag och felmedicinering.

Varför städa i receptlistan?

Ibland kan ordinationen eller styrkan på ett recept ändras och ett nytt recept förskrivs samtidigt som det tidigare receptet ligger kvar i receptlistan. Då kanske du råkar hämta ut ett läkemedel som du egentligen inte ska använda och det finns risk för felmedicinering. Vi hjälper dig gärna att städa i receptlistan så att den bara innehåller aktuella recept.

Vi hjälper dig med receptlistan

Du får en bra översikt över alla dina receptbelagda läkemedel genom att logga in på vår app eller hemsida. Se över dina recept i lugn och ro. Kom sedan in till oss där våra farmaceuter gärna hjälper dig med att gå igenom din receptlista och ta bort de recept som du inte använder.

Städa i receptlistan

Läkemedelssamtal för grundligare rådgivning

Att makulera ett recept görs först efter en ordentlig genomgång av receptlistan och om det uppstår några oklarheter tar vi kontakt med vården för att säkerställa en korrekt lista. Vill du ha en djupare genomgång av din läkemedelsbehandling erbjuder vi dig att boka ett Läkemedelssamtal hos oss på Kronans Apotek. Under ett Läkemedelssamtal sitter du ner i lugn och ro med en av våra farmaceuter och går igenom dina läkemedel och dina frågor. Se vilka apotek som erbjuder läkemedelssamtal.

Tips: Lämna samtidigt in gammal medicin du har hemma, så ser vi till att de destrueras på ett miljövänligt sätt.