Circadin

Circadin är ett läkemedel som innehåller melatonin. Melatonin är en grupp hormoner som tillverkas av kroppen och hjälper till att reglera sömnen. Melatonintabletter används om man har svårt att somna eller ofta vaknar under natten.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Circadin?

Det är ett receptbelagt läkemedel, vilket betyder att du behöver ett recept för att få köpa det. Det verksamma ämnet i Circadin är melatonin. Medicinen används mot insomni, alltså när man har svårt att somna eller om man sover dåligt.

Biverkningar av Circadin

Alla läkemedel kan ge biverkningar, så även Circadin. Vissa personer kan uppleva bröstsmärtor i samband med melatoninläkemedel. Om du känner av några biverkningar bör du kontakta din läkare. Mer information hittar du på bipacksedeln.

Kombination med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel kan Circadin påverka eller påverkas av de andra medicinerna. Berätta för din läkare om du tar några andra läkemedel.

Andra mediciner med melatonin

Det finns andra mediciner med melatonin, alltså med samma verksamma substans och samma effekt som Circadin. Ett exempel är Melatonin AGB.

Dosering av melatonin-läkemedel

Din dosering bestäms av din läkare. Vanligtvis rekommenderas en tablett Circadin 2 mg en gång om dagen. Ta tabletten efter måltid och 1-2 timmar innan du går och lägger dig. Tabletterna måste sväljas hela, eftersom upptaget av medicinen kan bli fel om du krossar dem. Medicinen ska bara användas under en kort tid, som mest upp till tre veckor.

Circadin när man är gravid

Rådfråga läkare eller farmaceut om du är gravid eller planerar att bli gravid.

Att köra bil

Du kan känna dig dåsig av Circadin och då ska du inte köra bil eller använda maskiner.

Alkohol minskar effekten

Drick inte alkohol när du tar Circadin eftersom det minskar medicinens effekt.

Frågor om din medicin?

Kontakta oss om du har några frågor om dina läkemedel.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Circadin?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept