Raklödder och rakgel

Raklödder och rakgel är produkter som förbereder huden inför rakning med exempelvis en rakhyvel. Vid rakning bör huden först mjukas upp med vatten. Därefter applicerar du raklödder eller rakgel på det området av kroppen som du vill raka, för att göra rakningen mer skonsam för huden och för att uppnå ett slätare resultat. Här hittar du raklödder, rakgel, rakkräm och rakoljor från varumärken som Gillette, Bulldog och L300.

Läs mer

Varför ska jag använda raklödder eller rakgel?

Hårborttagning är en påfrestning för huden och att endast använda vatten som förberedande första steg inför rakning ökar risken för hudirritation och uppkomsten av röda prickar. Att blöta huden exempelvis i samband med dusch, som första steg är att rekommendera då huden mjukas upp av vatten. Applicera därefter raklödder eller rakgel på det område av kroppen som du vill raka. Raklödder och rakgel förbereder huden och hårstråna inför rakning och kan ha flera olika egenskaper som:

  • vårdar huden
  • motverkar inåtväxande hårstrån
  • mjukar upp huden vilket gör det enklare att raka sig och få en smidigare rakning då rakhyveln glider enklare över huden
  • minskar friktionen mellan hud och rakblad
  • minskar uppkomsten av hudirritation och röda prickar efter rakning

Rakning av känslig hud

Om du har en känslig hud som får utslag, klåda eller röda prickar i samband med rakning är det extra viktigt att använda en vårdande produkt som förbereder, återfuktar och lugnar huden. I vårt sortiment finner du flera olika raklödder och rakgel specifikt framtagna för dig med känslig hud som behöver mer omsorg vid rakning. Produkterna innehåller ofta vårdande ämnen som exempelvis aloe vera och vissa produkter kan även vara parfymfria. Om man har känslig hud kan det också vara bra att ta hand om huden lite extra efter rakningen. Gärna med en vårdande produkt som lugnar och återfuktar huden samt hjälper till att förebygga uppkomsten av hudirritation.

Här kan du läsa mer om tips och råd kring hårborttagning.

Filtrera produkter

Visar 16 produkter

Neal´s Yard Close Shave Cream For Men

Rakkräm, 140 ml

Pris online295 kr

Gillette 557 Gil Skinguard Razor 2Up Aloe

Rakhyvel Skinguard

Pris online139 kr

Visar 16 av 16