C-vitaminserum

C-vitaminserum är en populär hudvårdsprodukt som innehåller höga koncentrationer av vitamin C. C-vitamin är en potent antioxidant som är känd för sina många fördelar för huden. Genom att regelbundet använda C-vitaminserum kan du få en friskare och mer strålande hud. Här hittar du serum med c-vitamin från bland annat La Roche-Posay, The Ordinary och Vichy.

Läs mer

Vad är C-vitaminserum?

Ett C-vitaminserum applicerar du i ansiktet under din vanliga dagkräm. Det fungerar som en antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler, alltså molekyler som är skadliga för huden och kan påskynda dess åldrande. Det kan också skydda huden mot andra yttre faktorer så som solens UV-strålar och luftföroreningar. Vill du ha ett serum med vitamin C ska du leta efter askorbinsyra i innehållsförteckningen.

Vem kan använda C-vitaminserum?

Serum med vitamin C kan vara mer effektivt för vissa hudtyper än för andra. Det kan vara särskilt lämpligt för dig med mogen eller solskadad hud eller om du upplever att du har en ojämn hudton. Om du har känslig hud är det som med alla hudvårdsprodukter bra om du har möjlighet att testa på en liten yta innan du applicerar på hela ansiktet.

Vilka fördelar har C-vitaminserum?

  • C-vitamin minskar synligheten av hyperpigmentering, mörka fläckar och åldersfläckar. Det kan bidra till att jämna ut hudtonen och ge en hud med fint glow.
  • C-vitamin främjar produktionen av kollagen, ett protein som ger huden elasticitet och struktur. På så sätt kan uppkomsten av rynkor och fina linjer minskas. Det kan också minska synligheten av ärr från till exempel akne.
  • C-vitamin kan till viss del skydda mot skadliga effekter av UV-strålning. Ett C-vitaminserum ersätter absolut inte traditionella solskyddsprodukter, utan kan snarare anses som ett extra skyddslager.
  • Då C-vitamin har antiinflammatoriska egenskaper kan ett serum med vitamin C hjälpa personer med känslig eller aknebenägen hy att lugna och reducera rodnad och irritation i huden.

Hur ska jag använda C-vitaminserum?

Applicera serumet på torr och ren hud. Använd det gärna på morgonen, innan du lägger på dagkräm och solskydd. Läs på förpackningen vilken mängd som rekommenderas och följ rekommendationerna då överanvändning kan orsaka hudirritation. Om du är osäker på hur din hud reagerar på C-vitamin serum, testa på en liten yta eller konsultera läkare eller hudterapeut.

När ska jag INTE använda C-vitaminserum?

  • C-vitaminserum ska inte användas samtidigt som retinolprodukter. Du kan dock använda C-vitamin serum i din hudvårdsrutin på morgonen och retinolprodukter på kvällen.
  • Har du mycket känslig hud kan du uppleva obehag i början. Testa på en liten yta innan du använder serumet i hela ansiktet.
  • Om du vet att du är allergisk eller överkänslig mot C-vitamin eller någon annan ingrediens i ditt serum ska du inte använda det.

Slutligen, vilket C-vitaminserum som är bäst är individuellt. Prova dig fram för att hitta det som passar dig bäst. Här hittar du en mängd olika C-vitaminserum. C-vitamin serum ska förvaras mörkt och svalt för att bevara C-vitaminets stabilitet.

Filtrera produkter

Visar 28 produkter

Peter Thomas Roth Potent-C™ Power Serum

Ansiktsserum, 30 ml

Pris online1135 kr

Indy Beauty 3% Vitamin C + E Brightening Serum

Ansiktsserum 30 ml

Pris online299 kr

Dermalogica BioLumin-C Serum

Serum 59 ml

Pris online1935 kr

Visar 28 av 28