MENY

LedningsgruppKronans Apotek

Anders Torell VD.jpg

Anders Torell

VD

Anders har gedigen erfarenhet från handel efter 14 år inom ICA koncernen. Bland annat med ansvar för verksamheten i Estland, de största enheterna i Sverige och nu senast som programdirektör med ansvar för utvecklingen av företagets digitala strategi. Innan dess var Anders i sju år på olika bryggeri och dryckesföretag både i Sverige och internationellt.

Anna Wallenberg.jpg

Anna Wallenberg

Försäljningsdirektör

Anna har lång erfarenhet av arbete inom detaljhandel, inom såväl marknad och försäljning som inköp. Anna har varit med sedan starten av Kronans Apotek (då Kronans Droghandel) bla. som chef för Sortiment & Inköp Egenvård. Hon har också arbetat för Oriola AB som ansvarig för att sätta upp affärsområde Apotek med grossisttjänster för apotekskedjor. Innan Anna kom till Kronans Apotek arbetade hon mer än tio år som management konsult på Accenture där hon ledde strategi- och förändringsuppdrag inom olika segment inom detaljhandeln.

Karin So?derberg.jpg

Karin Söderberg

KVALITET- & FARMACIDIREKTÖR

Karin är legitimerad apotekare med lång erfarenhet från ledande befattningar från såväl apoteksbranschen som från läkemedelsindustrin. Hon har framför allt arbetat med försäljning, marknadsföring och tjänsteutveckling inom bl a Astra, KabiPharmacia, ApoteketAB och ApoteketFarmaci.

Veronika_3900x860_webb.jpg

Veronika Löfström

HR-Direktör

Veronika har en lång erfarenhet inom HR-området och kommer senast från Circle K där hon arbetat bland annat som Senior HR Business Partner för retailverksamheten i Sverige och lett HR arbetet under varumärkesbytet från Statoil till Circle K. Nu senast som tillförordnad Staff Director på Circle K med ansvar för HR och HMS (Hälsa, Miljö & Säkerhet) i Sverige. Dessförinnan har hon flera års karriär inom bemanningsbranschen. Veronika började sin yrkesbana inom ridsporten och är utbildad till ridlärare och inom HR.

Eero Lamminen.jpg

Eero Lamminen

CONTROLLERDIREKTÖR

Eero har arbetat i flera olika positioner inom finans hos Oriola Group. Innan han började på Kronans Apotek, var han ansvarig för Group Controlling på huvudkontoret i Espoo, Finland. Tidigare Eero har arbetat med bl.a. Business controlling och finansverksamhet både i Finland och Ryssland.

Carl-Johan Loo.jpg

Carl-Johan Loo

ETABLERINGSDIREKTÖR

Carl-Johan har lång erfarenhet inom detaljhandel varav de senaste 15 åren inom etablering. Han har varit med och byggt upp butikskedjor både på den nordiska och svenska marknaden med bland annat Teknikmagasinet och Tele2. Sedan 2013 har Carl-Johan arbetat som etableringskonsult inom både restaurang och detaljhandel på Gate46. Från 2015 har Carl-Johan jobbat heltid som konsult med etableringar och etableringsfrågor för Kronans Apotek .  

Andreas Rosenlund.jpg

Andreas Rosenlund

Informationsdirektör

Andreas har en bakgrund som journalist och var med och startade tidskriften Expo tillsammans med Stieg Larsson. Andreas har arbetat på Apoteket AB som pressekreterare och presschef och har också arbetat på De Handikappades Riksförbund som pressekreterare.

Karin Mineur.jpg

Karin Mineur

IT-DIREKTÖR

Karin har en gedigen detaljhandelserfarenhet från olika positioner inom IT, Supply Chain och Inköp. Hon arbetade många år inom Axstores, Axel Johnson AB, med butikskedjorna Åhléns, Kicks och Lagerhaus. Innan starten på Oriola-KD och Kronans Apotek var Karin management konsult med fokus mot strategisk affärsutveckling inom Retail. Hon jobbade då med fler marknadsledande bolag, exempelvis ICA, H&M och Synsam. 

Emeli friis.jpg

Emelie Friis

MARKNADSDIREKTÖR

Emelie har över 25 års erfarenhet av marknadsföring och varumärkesarbete, såväl på kundsidan som reklambyråsidan. Innan Emelie kom till Kronans Apotek jobbade hon internationellt på The Absolut Company, Pernod Ricard som Marknadschef Europa & Africa med fokus på varumärkesbyggande, konst, mode och musik samt Global reklamchef för Malibu och Kahlua Brands och drev många digitaliseringsprojekt globalt. 
Emelie jobbade innan dess 10 år på bl.a. Lowe Brindfors i Sverige och London med fokus på varumärkesstrategi inom fast moving consumer goods. 

Charlotte Stenbeck.jpg

Charlotte Stenbeck

AFFÄRSUTVECKLINGS- DIREKTÖR

Charlotte har många års erfarenhet av affärsutveckling inom retail och apoteksverksamhet. Hon har jobbat 11 år som konsult på EY (Ernst & Young) med att driva strategi- och utvecklingsprojekt inom sortiment, inköp, supply chain och IT - både i Sverige och internationellt. Under flera år jobbade Charlotte i uppdrag åt en av de större privata apoteksaktörerna. Närmast kommer Charlotte från Plantagen där hon var affärsutvecklingschef.

900x860_Karl_Johan_Borjeson.jpg

Karl-Johan Börjeson

SORTIMENT- OCH INKÖPSDIREKTÖR

Karl-Johan har många års erfarenhet från detaljhandel. Innan Karl-Johan kom till Kronans Apotek jobbade han på ICA med kategori och inköp i rollen som Kategoriområdeschef och sedan TF Affärsområdeschef. Innan tiden på ICA har han jobbat på bl.a. Unilever och LEGO i olika roller inom kategori och försäljning. Karl-Johan har även jobbat i olika positioner på Philip Morris och Microsoft i Schweiz och USA.

 

Ägare

Kronans Droghandel Apotek AB ägs av Oriola Corporation, som är noterat på Helsingforsbörsen (NASDAQ OMX Helsinki Ltd). Oriola bedriver detaljhandel, grossist- och distributionsverksamhet inom läkemedel och handelsvaror i Finland och Sverige

Kronans Droghandel Apotek AB är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2600 medarbetare. Kronans Droghandel Apotek AB har cirka 18 procents marknadsandel och en kundklubb med drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

 

Senast uppdaterad: 2019-03-29