Ägare och ledningsgrupp

Kronans Droghandel Apotek AB ägs av Oriola Corporation, som är noterat på Helsingforsbörsen (NASDAQ OMX Helsinki Ltd). Oriola bedriver detaljhandel, grossist- och distributionsverksamhet inom läkemedel och handelsvaror i Finland och Sverige

Kronans Droghandel Apotek AB är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2600 medarbetare. Kronans Droghandel Apotek AB har cirka 18 procents marknadsandel och en kundklubb med drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Oriola logotyp

Ledningsgrupp

Kronans Apotek

 • Anders Torell

  VD
  Anders Torell har gedigen erfarenhet av handel i Sverige och internationellt och har varit VD på Kronans Apotek sedan januari 2018. Som ansvarig för hela Oriolas Business Area Consumer är Anders ledamot i Doktor.se´s styrelse och också Styrelseordförande i Apoteksföreningen.

  Anders Torell
 • Anna Wallenberg

  Kommersiell direktör
  Anna har haft flera ledande positioner inom Kronans Apotek och Oriola och är i rollen som Kommersiell direktör ytterst ansvarig för kundutveckling, kunderbjudande och samtliga försäljningskanaler. Hon leder även Kronans Apoteks förändring i att ta en ledande position inom Unified Commerce, digifysisk handel. Anna har lång erfarenhet av detaljhandel inom marknad, försäljning och inköp och dessförinnan en bakgrund som management konsult på Accenture.

  Anna Wallenberg
 • Karin Söderberg

  Kvalitet- & farmacidirektör
  Karin är legitimerad apotekare med lång erfarenhet från ledande befattningar från såväl apoteksbranschen som från läkemedelsindustrin. Hon har framför allt arbetat med försäljning, marknadsföring och tjänsteutveckling inom bl a Astra, KabiPharmacia, ApoteketAB och ApoteketFarmaci.

  Karin Söderberg
 • Veronika Löfström

  HR-Direktör
  Veronika Löfström leder HR-avdelningen på Kronans Apotek sedan i januari 2019. Veronika ansvarar tillsammans med sitt team för arbetsgivarfrågorna och medarbetarupplevelsen inom Kronans Apotek med ambitionen att bli branschens bästa arbetsgivare. Hon har lång erfarenhet av ledande befattningar inom HR och kommer senast från retailbranschen och den globala koncernen Circle K.

  Veronika Löfström

 • Fredrik Haggren

  Controllerdirektör
  Fredrik Haggren ansvarar för Business Controlling på Kronans Apotek. Fredrik lägger fokus på att rapportera och stödja verksamheten, styra mot uppsatta mål samt bidra till att processerna i etablerade och nya flöden skapar förutsättningar för effektivitet, transparens och regelefterlevnad. Fredrik har bland annat över 15 års erfarenhet från Business Controlling i retail och sjukvårdssektorn.

  Fredrik Haggren
 • Carl-Johan Loo

  Etableringsdirektör
  Carl-Johan har lång erfarenhet inom detaljhandel varav de senaste 15 åren inom etablering. Han har varit med och byggt upp butikskedjor både på den nordiska och svenska marknaden med bland annat Teknikmagasinet och Tele2. Sedan 2013 har Carl-Johan arbetat som etableringskonsult inom både restaurang och detaljhandel på Gate46. Från 2015 har Carl-Johan jobbat heltid som konsult med etableringar och etableringsfrågor för Kronans Apotek.

  Carl-Johan Loo
 • Andreas Rosenlund

  Informationsdirektör
  Andreas Rosenlund arbetar med politisk påverkan, PR och intern kommunikation. Fokus är utvecklingen i apoteksbranschen, med ett tydligt samhällsperspektiv. Han följer också utvecklingen inom läkemedelsdistribution, apotek och läkemedel på europeisk nivå och har arbetat inom apoteksbranschen sedan 2001. Andreas har ett förflutet som journalist och var bland annat med och startade Tidskriften Expo.

  Andreas Rosenlund
 • Karin Mineur

  IT-Direktör
  Karin har en gedigen detaljhandelserfarenhet från olika positioner inom IT, Supply Chain och Inköp. Hon arbetade många år inom Axstores, Axel Johnson AB, med butikskedjorna Åhléns, Kicks och Lagerhaus. Innan starten på Oriola-KD och Kronans Apotek var Karin management konsult med fokus mot strategisk affärsutveckling inom Retail. Hon jobbade då med fler marknadsledande bolag, exempelvis ICA, H&M och Synsam.

  Karin Mineur

 • Emelie Friis

  Marknadsdirektör
  Emelie har över 25 års erfarenhet av marknadsföring och varumärkesarbete, såväl på kundsidan som reklambyråsidan. Innan Emelie kom till Kronans Apotek jobbade hon internationellt på The Absolut Company, Pernod Ricard som Marknadschef Europa & Africa med fokus på varumärkesbyggande, konst, mode och musik samt Global reklamchef för Malibu och Kahlua Brands och drev många digitaliseringsprojekt globalt.
  Emelie jobbade innan dess 10 år på bl.a. Lowe Brindfors i Sverige och London med fokus på varumärkesstrategi inom fast moving consumer goods.

  Emelie Friis
 • Charlotte Stenbeck

  Affärsutvecklings- direktör
  Charlotte har många års erfarenhet av affärsutveckling inom retail och apoteksverksamhet. Hon har jobbat 11 år som konsult på EY (Ernst & Young) med att driva strategi- och utvecklingsprojekt inom sortiment, inköp, supply chain och IT - både i Sverige och internationellt. Under flera år jobbade Charlotte i uppdrag åt en av de större privata apoteksaktörerna. Närmast kommer Charlotte från Plantagen där hon var affärsutvecklingschef.

  Charlotte Stenbeck
 • Karl-Johan Börjeson

  Sortiment- och inköpsdirektör
  Karl-Johan ansvarar för sortimentsavdelningen på Kronans Apotek. Sortimentsavdelningen består av egenvård, recept & tjänster, varuförsörjning och affärsanalys. Innan Karl-Johan kom till Kronans Apotek jobbade han på ICA med kategori och inköp i rollen som Kategoriområdeschef och senare TF Affärsområdeschef. Innan tiden på ICA har han jobbat på bland annat Unilever och LEGO i olika roller inom kategori och försäljning.

  Karl-Johan Börjeson
 • Hannes Hasselrot

  Digital försäljnings- direktör

  Hannes har 20 års erfarenhet av fysisk och digital handel i diverse ledande befattningar inom marknadsföring, inköp samt fysisk och digital försäljning. Efter 7 år i London och H&M samt på det anrika varuhuset Liberty kommer han senast från Peak Performance där ledde företagets egna försäljningskanaler globalt som Direct To Consumer Director samt ledande av företagets Unified Commerce omställning.

  Hannes-hasselrot