Vi har just nu mycket längre leveranstider och svarstider än normalt.

MENY

Semesterapoteket

Inför semestern gäller det att packa det viktigaste. Men vad behöver man egentligen ha med sig på semestern? Här ger vi dig hjälp på traven med semesterapoteket. 

Hygien på resan

Håll dig fräsch och undvik att bli sjuk. Är du på semester i ett annat land är det extra viktigt att sköta din hygien eftersom du kan komma i kontakt med bakterier som din kropp inte är van vid. Det kan vara skönt att köpa med sig det viktigaste produkterna om du inte vet hur utbudet är på plats. Tänk på att köpa reseanpassade förpackningar ifall du ska flyga med dem i handbagaget.

Till necessären

I rese-necessären brukar det finnas plats för sax, pincett och kanske lite tillbehör för att bättra på sminket eller frisyren.

Skydda dig mot solen

Solen kan bränna oavsett om du är hemma över semestern, reser till snötäckta fjäll eller om du beger dig till varmare breddgrader. Kom ihåg att skydda dig och familjen mot solens strålar med bra solskydd.

För en behagligare resa

Det finns vissa saker som är bra att ha med under själva resan när du flyger, kör bil eller åker båt. Öronproppar och nackkudde är till exempel bra för att lyckas sova i stökiga miljöer, en liten våg hjälper dig att undvika övervikt på bagaget och glöm inte åksjuketabletterna om du brukar bli åksjuk..

Var förberedd

Även på semestern kan vi tyvärr bli sjuka eller drabbas av olyckor. Några saker kan vara bra att ha i resväskan för att vara förberedd ifall du blir myggbiten, får feber, bränner dig i solen eller om magen börjar krångla.

Senast uppdaterad 2019-12-03