MENY

Semesterapoteket

Inför semestern gäller det att packa det viktigaste. Men vad behöver man egentligen ha med sig på semestern? Här ger vi dig hjälp på traven med semesterapoteket. 

Hygien

Att sköta hygienen på resan är både viktigt för att hålla sig fräsch och för att undvika att bli sjuk. Är du på semester i ett annat land är det extra viktigt att sköta din hygien eftersom du kan komma i kontakt med bakterier som din kropp inte är van vid. Det kan vara skönt att köpa med sig det viktigaste produkterna eftersom du inte vet hur utbudet är på plats. Tänk på att köpa reseanpassade förpackningar så du får flyga med dem. 

 

Hygienprodukter att ha med på resan: 

Skydda dig mot solen

Oavsett om du är hemma över semestern eller om du beger dig till varmare breddgrader är det viktigt att du skyddar dig mot solens strålar med bra solskydd. Glöm heller inte att köpa solprodukter till barnen. 

På resan 

Det finns vissa saker som är bra att ha med under själva resan när du flyger, kör bil eller åker båt. Öronproppar och nackkudde är till exempel bra för att lyckas sova i ljudlkiga miljöer, en våg för att väga bagaget gör att du vet om du överskrider hur mycket du får ha med dig utan att betala extra och mjölsyrabakterier är bra om magen börjar krångla. 

Om olyckan är framme 

Att ha semester är ingen garanti för att hålla sig frisk och kry. Därför är det bra att förbereda sig för de olyckor som eventuellt kan drabba en. Att bli myggbiten, få feber, bränna sig i solen och få problem med magen är vanliga bekymmer som kan uppstå under semestern. Så se till at resväskan är förberedd om olyckan är framme. Förslag hittar du här nedan. 

 

Bra att ha i resväskan:

Till necessären

Det är alltid skönt att ha med sig en necessär med saker som kan komma att vara till användning. En pincett, hudkräm och återfuktning för läpparna är några exempel.

Senast uppdaterad 2019-05-28