MENY

Delbetalning på Kronans Apotek

När du handlar hos oss kan du välja att dela upp betalningen i mindre delar. Det gäller oavsett om du handlar på nätet eller i ett fysiskt apotek.

Delbetalning på nätet

För dina inköp på nätet erbjuder vi delbetalning i samarbete med finansbolaget Klarna. Du kan välja att sprida ut dina betalningar på upp till 36 månader. 

Välj helt enkelt Dela upp när det är dags att betala för ditt köp (i Varukorgen). Du ser direkt hur stor din månadskostnad kommer att bli och när du kommer att ha betalat klart.

För mer information, se Villkor för Klarnas kreditavtal (extern länk).

Delbetalning på apotek - PayEx Apotekskonto

Vid köp av receptbelagda läkemedel och andra varor i ett av Kronans Apotek erbjuder vi delbetalning i samarbete med kreditföretaget PayEx. Du väljer själv om du vill ha kredit upp till 2250 kr (maxbeloppet i högkostnadsskyddet för medicin) eller 4000 kr.

En gång i månaden aviserar PayEx ut den skuld du har på kontot, i dagsläget är lägsta beloppet  att betala 188 kr + 19 kr i aviavgift = 207 kr. Du kan givetsvis välja att betala hela skulden som anges på avin. Om du väljer att betala via autogiro är lägsta belopp att betala 188 kr + 14 kr i aviavgift = 202 kr.

Ditt apotekskonto hos PayEx kan du enkelt teckna antingen på plats i ett Kronans Apotek eller direkt på nätet. Klicka på länken nedan för att ansöka om ditt PayEx Apotekskonto. Du får besked direkt om kontot beviljats eller inte.

OBS! Det är enbart skapande av konto som kan göras via webben, dvs. det finns inte några möjligheter till att koppla ditt PayExkonto för köp via Kronans webhandel.

Ansök om Apotekskonto (extern länk)

Kortfattad information om Apotekskonto 

Mer information om Apotekskonto (extern länk)

Kan jag bli nekad att teckna Apotekskonto?

Ja, det finns olika skäl varför en kreditansökan blir nekad. Till exempel om du har obetalda skulder till PayEx, om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden eller en pågående skuldsanering, om du har förvaltare, saknar adress, är under 18 år eller har skyddade personuppgifter.

Medarbetare på Kronans Apotek kan inte se skälet till varför du nekas delbetalning. Vi hänvisar istället till PayEx kundtjänst.

PayEx kundtjänst
Telefon: 0498 - 20 15 20, mån-fre, 8-17
E-post: apotekskonto@payex.com

Fullmakt för Apotekskonto

Om du vill att någon annan ska kunna gå till apoteket och handla åt dig på delbetalning, behöver du ge den personen en fullmakt för ditt apotekskonto. 

Det finns två olika fullmakter för detta, till en privatperson eller till personalen på en vårdenhet.

Fullmakt till privatperson (extern länk)
Fullmakt till vårdenhet (extern länk)

Fullmakter för att hantera själva recepten hittar du här.

Fullmakt för delbetalning av dina barns recept

Du kan även ge någon annan fullmakt att hämta ut dina barns recept på delbetalning. Då är det den här blanketten du ska använda för apotekskontot: 

Fullmakt för barn (extern länk)

Fullmakter för att hantera själva recepten hittar du här.