Paraflex

Paraflex är ett muskelavslappnande läkemedel. Du kan inte köpa det receptfritt men om du har ett recept från en läkare kan du köpa medicinen på webben och få den hemskickad.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Paraflex?

Paraflex används ofta till att lindra smärta i musklerna, till exempel vid ryggskott eller sträckningar. Läkemedlet har en aktiv substans vid namn klorzoxazon, som är ett muskelavslappnande ämne.

Biverkningar

Precis som med alla läkemedel kan du få biverkningar. Det vanligaste är att känna sig trött eller yr. Kontakta läkare eller prata gärna med en av våra farmaceuter om du känner av några biverkningar. Sluta ta Paraflex och kontakta vården direkt om du får svullen mun eller svårt att svälja.

Andra mediciner och Paraflex

Paraflex kan påverka eller påverkas av andra läkemedel. Berätta för din läkare om du tar andra mediciner. Använd inte läkemedel som innehåller disulfiram samtidigt som du tar Paraflex, eftersom det kan öka risken för biverkningar. Disulfiram används för att vänja sig av vid alkoholmissbruk.

Dosering

Din dosering bestäms av din läkare. En vanlig dos för vuxna är att ta en tablett, 250 mg, 3-4 gånger om dagen. Ta medicinen tillsammans med mat.

Om du är gravid

Prata med din läkare om din medicinering ifall du är med barn eller ammar.

Om du ska köra bil

Paraflex kan göra din reaktionsförmåga sämre. Kör inte bil ifall du känner dig påverkad.

Undvik alkohol

Undvik att dricka alkohol eftersom det ökar risken för biverkningar.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Paraflex?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept