Tillbaka till Kronans Apotek - prisvärd omtanke

Skydda dig från myggen

Myggor är en naturlig del av den svenska sommaren. Lyckligtvis behöver vi i Sverige inte oroa oss för att de bär med sig sjukdomar. Oavsett så kan det klia och irritera om man blir myggbiten. Det finns också de som har allergi, vilket kan innebära otrolig klåda och svullnad. Här går vi igenom olika typer av skydd så att du kan njuta av sommaren utan myggbett och klåda.

Citroneukalyptus

Några av produkterna i vårt sortiment innehåller Citroneukalyptusolja. Oljan utvinns av Citroneukalyptusträdets blad och är biologiskt nedbrytbart. Det är en naturlig ingrediens som skrämmer iväg både mygg och fästingar och ger ett skydd i upp till 6 timmar. Citroneukalyptus är den enda naturliga ingrediens som för närvarande finns som insektsmedel och med bevisad effektivitet i studier. Både vår spray och roll-on kan användas av dig med känslig hud och av barn från tre år. Tänk på att produkterna ej rekommenderas som skydd mot tropiska sjukdomar som sprids via mygg.

767x767 Myggbett tonåring

Spray mot mygg och fästing

Sprayen är ett effektivt skydd mot mygg, knott och fästing. Innehåller den växtbaserade aktiva substansen Citriodiol från Citroneucalyptusträdet. Skyddar både mot inhemska och tropiska myggor.