Imovane – receptbelagda sömntabletter

Imovane är ett sömnmedel med zopiklon som aktiv substans. Imovane sömntabletter brukar skrivas ut på recept under korta perioder vid tillfälliga sömnproblem. Medicinen verkar snabbt och bör tas i samband med sänggående.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Imovane?

Imovane sömntabletter innehåller den aktiva substansen zopiklon som gör det lättare att somna och minskar uppvaknande under natten. Det är en narkotikaklassad medicin som ska användas under så korta perioder som möjligt.

Biverkningar

Sömntabletter som innehåller zopiklon kan precis som alla läkemedel ge biverkningar. De vanligaste är muntrorrhet och att känna sig dåsig.

Se produkter mot muntorrhet

Andra läkemedel som innehåller zopiklon

Imovane är inte det enda läkemedlet som innehåller zopiklon. Andra alternativ är bland annat Zopiklon Pilum, Zopiclon Stada och Zopiclone Orion.

Imovane i samband med andra läkemedel

En del läkemedel kan förvärra biverkningarna av Imovane eller göra att effekten avtar. Prata med en av våra farmaceuter eller din läkare.

Här kommer du i kontak med en av våra farmaceuter

Dosering och verkningstid

Följ den dos som din läkare rekommenderat. Vuxna tar oftast en dos på 5 mg eller 7,5 mg. Det tar cirka 30 minuter innan Imovane ger effekt och därför passar det bra att ta den direkt innan läggdags.

Beroende av Imovane

Imovane är ett läkemedel som kan leda till beroende. För personer som tidigare varit beroende av alkohol eller andra läkemedel är risken större. Därför ska Imovane tas under så kort period som möjligt och med minsta möjliga effektiva dos.

Om du är gravid

Ta helst inte läkemedel som innehåller zopiklon om du är eller planerar att bli gravid. Fråga din läkare om andra alternativ.

Bilkörning

Eftersom läkemedlet kan göra dig trött och dåsig ska du inte köra bil under behandlingen.

Alkohol och Imovane

Du bör inte dricka alkohol när du använder Imovane eftersom alkohol kan förstärka effekten av medicinen.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Imovane – receptbelagda sömntabletter?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept