Atarax

Atarax är ett receptbelagt läkemedel med hydroxizin som aktiv substans. Läkemedlet används vid ångest och oro men har även effekt mot klåda och nässelfeber. Atarax kan därför skrivas ut i olika syften.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Atarax?

Atarax är ett receptbelagt läkemedel, vilket betyder att du måste ha ett recept för att få köpa det. Det verksamma ämnet i Atarax är hydroxizin. Medicinen har effekt mot ångest och oro genom att den blockerar ämnet histamin i kroppen. Den har även effekt mot klåda och nässelfeber.

Kan man få biverkningar av Atarax?

Alla läkemedel kan ge biverkningar, så även Atarax. De vanligaste är att känna sömnighet, trötthet, att man blir torr i munnen och får lättare huvudvärk. Allvarliga biverkningar är sällsynta. Om du känner av biverkningar bör du kontakta din läkare.

Se produkter mot muntorrhet

Om du är laktosintolerant

Atarax innehåller laktos. Om du inte tål laktos, bör du prata med din läkare.

Andra läkemedel och Atarax

Om du tar andra läkemedel kan Atarax påverka eller påverkas av de andra medicinerna. Berätta för din läkare om du tar några andra läkemedel.

Andra mediciner med samma verksamma substans

Det finns andra mediciner med samma verksamma substans och samma effekt som Atarax Hydroxyzine. Två andra vanliga läkemedel är Hydroxizin Alternova och Hydroxyzine Orifarm. De innehåller också det verksamma ämnet hydroxizin.

Har du frågor om dina läkemedel? Prata med en av våra farmaceuter

Hur du tar Atarax

Din dosering bestäms av din läkare. Atarax eller annan motsvarande medicin med hydroxizin som aktiv substans ska tas i så små doser och perioder som möjligt.

Kan jag ta läkemedlet om jag är gravid?

Atarax ska inte användas under graviditet eller amning eftersom barnet kan påverkas i båda fall. Prata med din läkare om du har blivit gravid eller ammar.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Atarax?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept