Locktång

En locktång är ett fantastiskt verktyg för att skapa olika frisyrer och ge variation till ditt utseende. Locktänger finns i olika storlekar och utföranden för att möjliggöra olika typer av vågor, lockar och styling. Det finns till exempel konformade locktänger, vanliga locktänger och plattänger med locktångsfunktion. Här hittar du olika typer av locktänger från kända varumärken.

Läs mer

Vilken storlek på locktång ska jag använda?

Storleken på locktången påverkar storleken på de lockar du skapar. En mindre och smal locktång ger små lockar, medan större modeller ger lösare vågor.

Har en locktång hög värme?

På många locktänger kan du ställa in värmen. Använd lägre värme för tunnare hår och högre värme för tjockt hår. Använd alltid en värmeskyddande produkt innan du använder locktången för att minimera risken för skador på håret.

Ska håret vara torrt eller blött när jag använder locktång?

Innan du använder locktången ska ditt hår vara torrt och fritt från trassel. Kom ihåg att alltid använda värmeskyddande produkter för att skydda håret från värmen.

Hur använder jag locktången?

  • Applicera värmeskydd och eventuella stylingprodukter i håret.
  • Använd locktången på torrt hår.
  • Dela upp håret i sektioner och locka en sektion åt gången.
  • Öppna tången om den har klämmor, placera en sektion av håret mellan de uppvärmda klämmorna och rulla upp håret.
  • Håll tången i några sekunder och släpp sedan försiktigt ut håret.
  • Har du en locktång utan klämma, rulla upp håret på staven och håll kvar några sekunder. Se till att inte bränna fingertopparna.
  • För en mer naturlig look kan du variera riktningen på lockarna genom att vrida tången både bort från och mot ansiktet. Detta ger en mer naturlig och oregelbunden look.
  • Låt håret svalna innan du försiktigt separerar lockarna med fingrarna eller en bredtandad kam för att ge en mjukare och mer naturlig look.
  • Avsluta eventuellt med en lätt hårspray för att hålla lockarna på plats och förhindra att de raknar under dagen.

Kom ihåg att vara försiktig när du arbetar med locktänger, eftersom de blir mycket heta. Undvik att röra de uppvärmda delarna och se till att stänga av tången och koppla ur den när du är klar.

Filtrera produkter

Visar 7 produkter

Visar 7 av 7