Retinol-serum

Retinol är en typ av A-vitamin som är känd för sina effektiva och reparerande egenskaper. Till skillnad från många andra ingredienser i hudvård verkar retinol långt ner i hudlagret och används därför ofta vid flera olika specifika hudtillstånd. Retinol kan användas till exempelvis vid solskador, rynkor och akne. A-vitamin fungerar som en antioxidant vilket innebär att den kan öka cellförnyelsen, stimulera kollagenproduktionen och reglera talgproduktionen i huden. Retinol kan på så sätt ändra hur hudcellerna beter sig och ge effektiva resultat.

Läs mer

Vad ska man tänka på med retinol?

Retinol kan finnas i olika typer av produkter så som exempelvis serum, ögonkräm och peeling. Eftersom ingrediensen är så pass stark finns det risk att det kan uppstå torrhet och viss rodnad innan huden har vant sig. Det är därför extra viktigt att du applicerar fukt i samband med användning. Om du ska vistas i solen, tänk på att alltid använda solkräm efter applicering av produkter med retinol, även om du använt dem kvällen eller natten innan. Huden blir extra känslig i samband med användning av retinol.

Hur ofta ska jag använda retinol?

Beroende på vilken hudtyp du har kan hur ofta du ska använda Retinol variera. Eftersom det kan ta ett tag för huden att vänja sig är det bra om man börjar med retinol en dag eller kväll i veckan. När huden byggt upp en tolerans kan du använda det oftare. Känn efter vad som passar just din hud. Läs mer om att få in en bra hudvårdsrutin.

Kan jag använda retinol när jag är gravid?

Det viktigt när man är gravid att totalt sett inte få i sig för mycket A-vitamin. Troligtvis är det ingen risk att använda receptfria hudvårdsprodukter då de innehåller så låga halter av retinol att de troligen inte kan påverka barnet på något sätt. Det är upp till en själv att avgöra vad som känns bra, hör med din barnmorska om du känner dig osäker. Det man ska tänka på är att huden kan vara extra känslig under graviditeten och välja passande produkter utefter det. Läs mer om känslig hud.

Filtrera produkter

Visar 43 produkter

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum

Serum 30 ml

Pris online1139 kr

Visar 30 av 43