Solaray Teanin

45 ST

Pris online359 krI apotek: 359 kr
Snabba leveranser
Finns i webblager.
Innehåller 200 mg L-teanin per kapsel
För synergi även 100 mg grönt tebladsextrakt som är naturligt rikt på L-teanin
Solaray Teanin innehåller den icke-proteinbildande och icke-essentiella aminosyran teanin som finns naturligt i teblad, särskilt i grönt te. Det var på 1940-talet som man första gången isolerade den från grönt te. Den har länge sålts som kosttillskott på grund av att den anses ha en avstressande effekt. L-teanin skapar så kallade alfavågor i hjärnan, samma typ av vågor som avges under avslappnad och djup sömn. Vid vakenhet bidrar alfavågor till ett klart och vaket men samtidigt avslappnat tillstånd som ökar både energi och fokus.
I likhet med koffein kan teanin passera blod-hjärnbarriären. I denna produkt har teanin framställts från aminosyran glutamin genom en enzymprocess. Teanin absorberas genom tarmen och den maximala koncentrationen av L-teanin i plasman inträffar cirka 50 minuter efter oralt intag. 

Aminosyror delas in i två huvudsakliga kemiska former: L och D. L kommer ifrån latinets laevus (till vänster), och D kommer ifrån dexter (till höger), dessa bokstäver beskriver alltså molekylernas kemiska struktur. Det är, med några få undantag, i princip bara L-formen av aminosyror som existerar i levande organismer.  

Jämförpris 7,98 kr/ST

EAN: 07058990497396

Populärt just nu

Våra egna vardagshjältar