Sluta röka

Har du bestämt dig för att sluta röka? Receptfri medicin kan göra det lättare att ta sig ur tobaksberoendet. Hos Kronans Apotek hittar du ett brett sortiment av receptfria läkemedel för att sluta röka. Här hittar du bland annat nikotintuggummin, nikotinplåster och munhålepulver med nikotin. Handla enkelt på nätet och få varorna hemskickade.

Läs mer

Olika sorters nikotinläkemedel

Nikotinläkemedel lindrar abstinensbesvär och sug efter nikotin och hjälper dig stå emot begäret att röka eller snusa. Du tar successivt lägre doser för att till slut bli helt fri från ditt nikotinberoende. Nikotinplåster, tuggummin, tabletter och munhålespray hjälper dig att fimpa för gott. Du börjar med en dos som ungefär motsvarar den du tidigare fått från tobak, främst för att bryta vanan utan att du samtidigt ska behöva kämpa med abstinens. Sedan minskar du sakta men säkert dosen tills du är helt fri från ditt beroende. Principen är samma för alla nikotinläkemedel, men de tillför nikotin på olika sätt och ett sätt kanske passar dig bättre än andra.

Nikotinplåster

En diskret och enkel lösning som appliceras en gång om dagen för att hjälpa dig att hantera röksuget. Plåster finns i flera olika styrkor, de tillför en konstant och jämn nivå av nikotin.

Nikotintuggummi

Passar dig med lågt eller högt beroende eller som ett senare steg i nedtrappningen. Passar om du rökt oregelbundet över dygnet. När du tuggar på tuggummit frisätts nikotin långsamt och tas upp i munhålan. Till skillnad från cigaretter innehåller tuggummit inte skadlig tjära och kolmonoxid.

Sugtabletter (och andra tabletter) med nikotin

Tabletter finns i olika former. Vissa ska du suga på, medan andra läggs under tungan. De lindrar röksuget snabbt och effektivt. När du suger på tabletten frigörs nikotin långsamt och tas upp av slemhinnan i munhålan.

Munspray med nikotin

Snabb lindring av röksuget. Munspray sprayas antingen i munnen eller mellan kind och tunga.

Inhalator med nikotin

Passar bra för personer som saknar hand till mun-rörelsen när man röker. Inhalator med nikotin liknande ett cigarettmunstycke för dig som vill sluta röka. Passar dig som rökt då och då och vill sysselsätta händerna.

Stora vinster för hälsan

Oavsett vilken typ av nikotinläkemedel du väljer är hälsovinsterna stora – både direkt och på lång sikt – när du undviker de mest hälsofarliga ämnena i tobaksröken. Med rätt motivation kommer du också på sikt att bli av med både nikotinet och beroendet genom att fasa ut ditt nikotinläkemedel.

Rådgivning om nikotinläkemedel

Läs alltid bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel. En del läkemedel, som tuggummin och plåster, kan kombineras. Prata med din läkare, sjuksköterska eller prata med en farmaceut hos oss för att få rådgivning.

Filtrera produkter

Visar 83 produkter

Visar 30 av 83