Betakaroten

Betakaroten är en antioxidant som främjar hudens hälsa samt ger den en naturlig och hälsosam färg. Det finns kosttillskott som innehåller betakaroten, både som tabletter och kapslar. Betakaroten tas med fördel i samband med mat för bästa upptag. Här hittar du produkter som innehåller Betakaroten från varumärken som Better You, SKIP och Pharma Nord.

Läs mer

Vad är Betakaroten?

Betakaroten är en naturligt förekommande antioxidant som finns naturligt i viss mat. Betakaroten är en så kallad kartenoid som omvandlas till A-vitamin i kroppen vilket kan ha flera positiva effekter. En av de mest kända egenskaperna är dess förmåga att främja en djupare solbrun färg på huden vid solexponering.

När ger betakaroten resultat?

Genom att konsumera betakaroten kan du gradvis öka din solkyssta färg och ge huden ett fint lyster. För att kunna se en effekt är det bra att börja minst tre till fyra veckor innan du exponeras för sol. Då har huden hunnit förbereda sig och du kan lättare bli solbrun. Tänk på att ta hand om din hud i solen och se till att du alltid använder solskyddsfaktor. Här kan du läsa mer om hur du tar hand om huden i solen.

Betakaroten som tabletter

Betakaroten finns naturligt i många färgglada livsmedel som som morötter, sötpotatis, mango, grönkål och aprikoser. Om du äter en normal och balanserad kost får du oftast i dig det rekommenderade dagliga intaget på naturlig väg. För att det ska ge effekt på huden behöver du få i dig större mängder vilket du kan få med hjälp av kosttillskott.

Filtrera produkter

Visar 12 produkter

Visar 12 av 12