Receptfria läkemedel mot svamp i underlivet

Om du har fått svamp i underlivet kan det kännas obekvämt och du kan få symptom som klåda och sveda. Det är vanligare att kvinnor drabbas än män. Oftast går det att att behandla med receptfria läkemedel som du hittar hos oss på Kronans Apotek. Handla dina receptfria läkemedel mot svamp i underlivet tryggt och smidigt online eller hos något av våra apotek.

Läs mer

Symtom på underlivssvamp

Klåda, sveda och flytningar är vanliga tecken vid svampinfektion i underlivet. Kvinnor får oftast mer uttalade besvär jämfört med män. Svampen påverkar slidans slemhinnor och det kan uppstå små sår eller sprickor. Därför kan det också göra ont att kissa eller ha samlag. Oftast hjälper receptfria läkemedel för att lindra och behandla dessa symtom, men om du har fortsatta problem eller om besvären återkommer bör du kontakta din vårdcentral för utredning.

Läs mer om svamp i underlivet.

Olika typer av receptfria läkemedel mot svampinfektion i underlivet

Hos Kronans Apotek hittar du flera olika receptfria läkemedel mot svamp i underlivet. Beroende på vilka besvär du upplever finns det olika läkemedel som kan hjälpa.

Salva mot svamp i underlivet

Det finns receptfria krämer mot svamp i underlivet som sprutas in i slidöppningen för att behandla symtom som klåda, sveda och inflammation. I vårt sortiment hittar du både krämer som innehåller ingredienser som är svampdödande och krämer som förhindrar uppkomsten av skadliga bakterier.

Slidkapslar och vagitorier mot svampinfektion

Slidkapslar eller vagitorier används för att lindra sveda, smärta och klåda. Dessa förs in i slidan för att lösas upp långsamt. De innehåller också ingredienser som bidrar till att återställa slidans naturliga balans och pH-värde.

Filtrera produkter

Visar 10 produkter