Hårinpackning

En hårinpackning, eller hårmask, är en intensivbehandling och kan vara räddningen för torrt hår. Inpackningen ger djupgående återfuktning, näring och reparation. Oftast ska du skölja ur en hårinpackning, men det finns även varianter där det inte behövs. En hårinpackning innehåller vanligtvis mer koncentrerade ingredienser än vanligt balsam och kan användas för att behandla olika hårproblem som torrt och skadat hår, frissighet, med mera. Titta efter hårinpackningar som innehåller ingredienser som passar ditt hårs behov. Exempel på vanliga ingredienser är arganolja, keratin, sheasmör, proteiner och vitaminer. Här hittar du produkter som Ida Warg hårinpackning, Björn Axén Deep Conditioning Repair och The Ordinary hårinpackning.

Läs mer

Hur använder jag en hårinpackning?

  • Tvätta håret med schampo, det öppnar upp hårstrået så att inpackningen kan tränga in och göra verkan
  • Applicera hårinpackningen på det blöta håret
  • Följ instruktionerna på förpackningen, men som regel ska produkten verka i 5-15 minuter innan du sköljer håret noggrant
  • Avsluta med balsam som ”stänger” hårstrået igen

Kan jag använda hårinpackning istället för hårbalsam?

Ja, du kan ibland använda hårinpackning istället för balsam, speciellt om ditt hår behöver extra vård. Eftersom hårinpackningar är mer koncentrerade och näringsrika kan de ge bättre resultat jämfört med vanligt balsam. Det ger dock ännu bättre effekt om du använder balsam efter att du sköljt ur hårinpackningen.

Hur ofta ska jag göra en hårinpackning?

Hur ofta du bör använda inpackning beror helt och hållet på din hårtyp och vilket skick det är i. En eller två gånger i veckan brukar vara tillräckligt för de flesta. Att använda det för ofta kan göra håret tungt eller övermättat med produkter. Är ditt hår i bra skick kan det ändå må bra av en hårinpackning men då brukar det räcka med en gång i månaden för att bibehålla glansen. Här kan du se allt inom inpackning och hårkurer.

Filtrera produkter

Visar 72 produkter

Nioxin Deep Repair Hair Masque

Hårmask 150 ml

Pris online239 kr

Wella Professionals Color Fresh Mask Caramel Glaze

Färginpackning 150 ml

Pris online185 kr

Nioxin Loyalty Kit System 1 För Obehandlat, Naturligt, Tunt Hår

Hårvårds-kit, 300+300+100 ml

Pris online559 kr

Nioxin Trial Kit System 2 För Obehandlat, Tunt hår

Hårvårds-kit, 150+150+40 ml

Pris online399 kr

Visar 30 av 72