Barntandborstar

Redan från när barn får sin första tand är det viktigt att få in tandborstningen som rutin både morgon och kväll. Tandborstar för barn är speciellt anpassade för deras känsliga tandkött och är också mindre i storlek än tandborstar för vuxna. Barn tycker ofta det är kul att borsta tänderna själv, men det är bra om du som vuxen hjälper till så att det blir gjort ordentligt. Här hittar du tandborstar i olika modeller för barn i alla åldrar från varumärken så som Oral-B, TePe och Jordan.

Läs mer

Hur ofta behöver barn byta tandborste?

Ofta ser du när barnets tandborste behövs bytas genom att titta på hur stråna ser ut. Om de börjar spreta eller om borsten börjar se väldigt använd ut så är det dags för en ny. Tänk på att även byta tandborste om barnet exempelvis varit magsjuk eller haft halsfluss.

Eltandborstar för barn

Från att barn är tre till fyra år kan de börja använda en elektrisk tandborste, även kallat eltandborste. Eltandborstar har ofta en inbyggd klocka som gör det enkelt att veta hur länge man ska borsta. De tar generellt även bort mer bakterier än en vanlig tandborste. Även om eltandborstar på ett sätt borstar av sig själv kan barn behöva hjälp med borstningen för att se till att du kommer åt alla tänder.

Gör tandborstningen kul

Barntandborstar kommer i olika färger och mönster för att göra tandborstningen ännu mer lockande för de små. När du som vuxen hjälper ditt barn att borsta tänderna är det också en möjlighet att försäkra dig om att det blir en trevlig stund, samtidigt som det görs på rätt sätt. Ta dig tid att lära ditt barn om vikten av tandborstning och gör det till en rolig upplevelse som de får vara en del av.

Här kan du läsa mer om barns munhälsa.

Filtrera produkter

Visar 44 produkter

Oral-B Junior Minnie Eltandborste

Eltandborste, 1 st

Pris online686 kr

Visar 30 av 44