Stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Stödstrumpor kan du använda av flera olika anledningar när du vill öka blodcirkulationen i benen. Om du till exempel upplever svullna fötter eller tår är stödstrumpor ett bra alternativ. Hos Kronans Apotek hittar du ett stort urval av billiga stödstrumpor i både bomull och nylon. Det finns flera olika modeller i både herr- och damstorlekar. Här hittar du bland annat Mabs stödstrumpor, stödstrumpor utan tå och produkter från Springyard.

Läs mer

Stödstrumpans funktion

Stödstrumpor ger kompression som ökar blodflödet från fötterna till hjärtat vilket har flera positiva effekter. Det minskar både svullnad och risken för blodpropp. De är lätta använda i vardagen och finns i storlekar som passar alla.

Stödstrumpor när du är gravid

Under graviditeten står kroppen inför en stor förändring. Blodvolymen och vätskemängden i kroppen ökar vilket gör att många, framför allt i slutet av graviditeten, får svullna ben. Då är det skönt att använda ett par stödstrumpor som dämpar svullnaden.

Hur du väljer storlek på stödstrumpor

Det är viktigt att välja rätt storlek när du köper stödstrumpor. Det är inte bara din skostorlek som spelar roll, utan även omkretsen på vadmuskulaturen och ankeln. Vilken storlek du ska ha ser du i våra produktbeskrivningar.

När du reser eller sitter stilla länge

När du sitter stilla under en längre period, till exempel under en flygresa, så samlas en större mängd blod i benen. För att öka blodcirkulationen är det då bra att röra på sig med jämna mellanrum, men även stödstrumpor kan hjälpa till att dämpa svullnaden.

Filtrera produkter

Visar 121 produkter

Visar 30 av 121