Nikotintuggummin

Nikotintuggummi är ett receptfritt nikotinläkemedel för dig som vill sluta röka idag. Tuggummit utsöndrar nikotin och hjälper dig att stå emot rökbegäret. Nikotinhaltiga tuggummin med smak av mint eller frukt är omtyckta hjälpmedel för rökavvänjning.

Läs mer

Nikotinläkemedel hjälper dig att bli rökfri

Hos Kronans Apotek hittar du ett brett sortiment av receptfria nikotinläkemedel för att få kontroll på rökningen. Nikotintuggumi är bra hjälp när du känner plötsligt röksug. Du som är över 18 år kan enkelt handla online eller på våra apotek runt om i landet. Om du är yngre än 18 år behöver du ett recept för att kunna handla nikotinläkemedel. Kontakta vården för att få hjälp med det.

Använd nikotintuggummi såhär

Tugga långsamt och låt tuggummit vila i munnen en stund då och då för att inte utsöndra för mycket nikotin på en gång. Efter 30 minuter har det mesta nikotinet tuggats ut. Undvik mat och dryck när du tuggar tuggummit. Undvik kaffe, juice och läsk 15 minuter efter tuggummit, eftersom det minskar upptaget av nikotin. Du kan kombinera en låg dos nikotintuggummi med nikotinplåster.

Nikotintuggummi är ett läkemedel

Läs bipacksedeln innan användning Prata med en läkare eller barnmorska först om du är gravid eller ammar Prata med en farmaceut hos oss om du tar andra läkemedel, så hjälper vi dig att kontrollera att de är säkra att kombinera.

Filtrera produkter

Visar 41 produkter

Visar 30 av 41