Laktosintoleranstest

Att inte må så bra i magen efter att ha konsumerat mjölkprodukter kan vara tecken på laktosintolerans, ett tillstånd där kroppen har svårt att smälta laktos. Laktos är en typ av socker som finns i mjölk och mjölkprodukter. För de som misstänker att de kan vara laktosintoleranta, finns det olika typer av tester som kan hjälpa till att bekräfta detta. Här hittar du vårt utbud av självtester att använda hemma för att testa om du är laktosintolerant.

Läs mer

Hur fungerar ett självtest för laktosintolerans?

Det finns olika typer av test för att testa intolerans mot laktos. Hos oss hittar du ett test som visar om du har genetiskt anlag för laktosintolerans. Testet tas på egen hand hemma genom ett kindgnuggstest som du sen skickar iväg för analys. När resultaten är klart kan du enkelt se ditt svar online.

Vad innebär ett positivt laktostest?

Ett allergitest för laktos är ett enkelt och effektivt sätt att fastställa om du är laktosintolerant. Genom att få mer förståelse för din kropps behov kan du göra medvetna val kring din kost. Du kan behöva undvika specifika produkter och istället välja alternativ som är mer skonsamma för din mage. Här kan du läsa mer om laktosintolerans.

Filtrera produkter

Visar 1 produkter