Öronproppar och hörselskydd

Öronproppar är bra för att skydda hörseln i miljöer med höga ljud, som till exempel hög musik på konsert. De kan också underlätta när du ska sova, för att stänga ute exempelvis buller eller din partners snarkning. Vi har ett brett sortiment av olika storlekar och typer av öronproppar i bland annat silikon, polyuretan och vax. Vi har även flera hörselskydd för barn. Prova dig fram för att hitta de bästa öronpropparna för dig.

Läs mer

Sova med öronproppar

När du ska välja öronproppar att sova med är det viktigast att de är anpassade för maximal ljuddämpning för att stänga ute så mycket oönskat ljud som möjligt. Eftersom du ska kunna sova med dem är det även viktigt att de sitter bekvämt och känns bra. Det finns speciella öronproppar som är märkta med att de är anpassade för sömn som hjälper dig att välja rätt. Om du använder engångs-öronproppar behöver dessa kastas efter användning. Det är för att det inte ska samlas bakterier som kan leda till infektion.

Olika typer av öronproppar

Beroende på vad du ska använda öronpropparna till finns det olika varianter i flera material, storlekar och färger. Vi erbjuder bland annat:

  • Formgjutna öronproppar
  • Öronproppar i silikon
  • Öronproppar i vax
  • Öronproppar för barn

Öronproppar för barn

Barn kan behöva använda öronproppar vid flera olika tillfällen. Det kan vara för att förhindra att vatten kommer in i hörselgångarna när de badar eller duschar eller vid exempelvis hög musik om de följer med på konsert. Det kan även underlätta när barnet ska somna i miljöer med hög volym. Vi har flera öronproppar som är speciellt anpassade för barn.

Öronproppar för att skydda mot tinnitus

Sjukdomen tinnitus innebär att du hör störande ljud i öronen som inte andra hör. Tinnitus får man oftast av att man utsatts för hög volym eller buller. Det kan även uppstå av andra anledningar så som ålder. Det går inte att bli av med sjukdomen när man väl fått den, men att använda öronproppar är ett sätt att förebygga besvären. Här kan du läsa mer om tinnitus och nedsatt hörsel.

Filtrera produkter

Visar 40 produkter

Visar 30 av 40