Solaray Liposomal Vitamin C

100 ST

Pris online369 krI apotek: 379 kr
Snabba leveranser
Finns i webblager.
En kapsel innehåller 500 mg C-vitamin 
Solaray Liposomal Vitamin C är utvecklad genom en patenterad teknik där man framställer tvåfas-molekyler som gör det vattenlösliga C-vitaminet fettlösligt, vilket är fördelaktigt eftersom fett generellt har högre absorption i magsäcken 
Liposomal Vitamin C innehåller fosfolipider som omsluter C-vitaminet och hjälper till att skydda och transportera det in i cellerna 
Tekniken ger mycket bra upptag och skyddar magen 
Tekniken gör att C-vitamin blir tillgängligt delvis direkt och delvis med gradvis upplösning 
Liposomerna utvinns ur solroskärnor och tekniken använder inte upphettning
Denna form av C-vitamin ger högt skydd för cellmembranen som omsluter kroppens alla celler 
Upptaget är betydligt bättre än från vitamin C i standardform

Vitamin C är en vattenlöslig vitamin som är nödvändig för mänsklig överlevnad. Till skillnad från andra däggdjur så kan inte människor producera vitamin C. Tillräckliga mängder måste tillföras via maten.
C-vitamin finns i de flesta grönsaker, bär och frukter. Innehållet av vitamin C i frukt stiger tills frukten är mogen. Sedan minskar innehållet ju längre den sitter kvar på trädet. C-vitaminhalten minskar också snabbt efter att frukten plockats. C-vitamin är värmekänsligt. Om maten hålls varm länge eller värms upp upprepade gånger minskar C-vitaminmängden. Vitaminet förlorar också i styrka när det exponeras för luft och ljus.

Enligt amerikanska National Institute of Health (NIH) når vi en maximal (mättad) C-vitaminhalt i blodet vid ett intag på cirka 400 mg/dag. Detta gäller unga, friska personer som inte röker. Hur mycket barn och äldre, sjuka eller stressade personer behöver är inte känt. En översikt av 36 studier om sambandet mellan C-vitaminintag och koncentrationen i blodet visade dock att äldre kräver ett betydligt högre dagligt intag av C-vitamin för att uppnå samma mättnad som yngre vuxna uppnår vid ett lägre intag. Orsaken är att cellernas upptag av C-vitamin minskar med åldern. 

Jämförpris 3,79 kr/ST

EAN: 07058990319254

Populärt just nu

Våra egna vardagshjältar