Tandkräm mot blödande tandkött

Att uppleva blödande tandkött kan vara både oroväckande och obekvämt, men det finns effektiva sätt att ta hand om besvären. En viktig del i din dagliga munvård om ditt tandkött blöder ofta är en tandkräm som är speciellt utformad för att hantera dessa besvär. Dessa tandkrämer är skapade med särskilda ingredienser som arbetar för att stärka tandköttet och minska inflammation. Här hittar du tandkräm mot blödande tandkött från bland annat Parodontax och Australian Bodycare.

Läs mer

Vad orsakar blödande tandkött?

Blödande tandkött kan orsakas av flera faktorer. Det kan vara:

  • Tandköttsinflammation (gingivit)
  • För hård tandborste
  • Tandsten
  • Tecken på tandlossning (parodontit)
  • Biverkning av vissa mediciner
  • Sänkt immunförsvar vid stress

Att välja en tandkräm som är skräddarsydd för att behandla dessa problem kan göra stor skillnad.

Vilka ingredienser är bra mot blödande tandkött?

Tandkräm för blödande tandkött bör vara skonsam nog att inte irritera tandköttet ytterligare, samtidigt som den är effektiv mot bakterier och plack. Sök efter tandkrämer som innehåller ingredienser som hjälper till att stärka tandköttet, minska plack och bekämpa bakterier. Ingredienser som fluor, kaliumnitrat och vissa naturliga extrakt kan vara särskilt effektiva.

När kan jag märka av effekten?

För att se märkbara förbättringar, är det viktigt att använda tandkrämen regelbundet och följa en konsekvent munvårdsrutin. Kom ihåg att komplettera med regelbunden användning av tandtråd och tandläkarbesök. Om du upplever ihållande problem med blödande tandkött, rekommenderas det att du konsulterar en tandläkare för ytterligare rådgivning och behandling. Här kan du läsa mer om blödande tandkött.

Filtrera produkter

Visar 7 produkter