Mellanrumsrengöring, tandtråd

Det finns flera hjälpmedel för att få rent mellan tänderna där tandborsten inte kommer åt. Det kan vara vanligt att det blöder i början när man använder exempelvis tandtråd, men det är inte farligt. Det beror på att tandköttet är lite känsligt och att man inte rengjort där på ett tag. Detta brukar lägga sig efter några dagar. Här hittar du ett brett sortiment av tandtråd, tandstickor och mellanrumsborstar från bland annat Plackers, GUM och TePe.

Läs mer

Varför ska jag använda tandtråd?

Tandtråd hjälper till att få bort exempelvis matrester mellan tänderna där du inte kommer åt med tandborsten. Om du har ett mellanrum mellan tänderna är det vanligt att det ibland fastnar mat där. Att använda tandtråd ger dig bättre andedräkt, det minskar risken för inflammation i tandköttet och det förebygger tandlossning.

Ska jag använda tandtråd innan eller efter tandborstningen?

Det är bäst att använda tandtråd före du borstar tänderna. Då kan bakterierna mellan som samlats mellan tänderna trådas bort innan du avslutar med tandborstning.

Hur ofta ska jag använda tandtråd?

Det rekommenderas att använda tandtråd en gång om dagen. Om du tycker det är svårt att få in tekniken med vanlig tandtråd, testa att använda tandtrådshållare. Här kan du läsa fler tips och råd om att hålla din mun i topptrim.

Filtrera produkter

Visar 117 produkter

Visar 30 av 117