Mellanrumsborstar

Att upprätthålla en god munhygien är avgörande för både din tandhälsa och ditt allmänna välbefinnande. En viktig del av munvården är rengöring av utrymmen där vanliga tandborstar inte når, nämligen mellan tänderna. Det finns fler hjälpmedel för det, ett av dem är mellanrumsborstar. Här hittar du mellanrumsborstar från bland annat TePe, GUM och Ekulf.

Läs mer

Vad är en mellanrumsborste?

Mellanrumsborstar är små borstar designade för att effektivt rengöra mellan tänderna. Dessa borstar finns i olika storlekar för att passa de varierande storlekarna på mellanrummen i din mun. Det är viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa både effektiv rengöring och för att undvika skador på tandköttet.

Vad är mellanrumsborstar bra för?

Användningen av mellanrumsborstar bidrar till att ta bort plack och matrester som samlas i mellanrummen, vilket är områden där karies ofta bildas. Regelbunden användning kan också hjälpa till att förebygga tandköttsinflammation, en vanlig orsak till tandlossning.

Hur använder jag en mellanrumsborste?

För att använda en mellanrumsborste effektivt, för in borsten försiktigt i mellanrummet mellan tänderna. Rör borsten fram och tillbaka några gånger för att säkerställa att alla sidor av mellanrummet blir rengjorda. Det är viktigt att inte tvinga in borsten i för trånga utrymmen, då detta kan skada tandköttet.

Mellanrumsborste före eller efter tandborstning

Frågan om du ska använda mellanrumsborsten före eller efter tandborstning beror på dina egna preferenser och vad som känns mest bekvämt för dig. Det finns vissa fördelar med båda metoderna.

  • Före tandborstning: Att först rengöra mellan tänderna kan hjälpa till att lösgöra och ta bort matrester och plack, vilket gör det enklare för tandborsten att nå och rengöra dessa områden mer effektivt. Det kan också hjälpa fluortandkrämen att nå djupare in i mellanrummen efter tandborstning, vilket bidrar till bättre skydd mot karies.
  • Efter tandborstning: Efter att ha borstat tänderna kan det vara lättare att identifiera de mellanrum där ytterligare rengöring behövs.

Filtrera produkter

Visar 119 produkter

Visar 30 av 119