Micellärvatten

Micellärvatten är en kosmetisk produkt som tar bort smink och smuts från huden i ansiktet. Micellärvatten och andra micellära produkter innehåller molekyler som kapslar in makeup, olja och smuts. Molekylerna verkar som magneter och drar åt sig smuts på ett enkelt sätt samtidigt som huden återfuktas och får en fräsch känsla. Det finns flera olika micellära produkter i olika texturer som matchar olika hudtyper och hudtillstånd.

Läs mer

Hur använder jag micellärvatten?

Applicera en liten mängd micellärvatten på en bomullstuss och dra varsamt på huden, utåt och uppåt. Eftersom vattnet suger åt sig smuts behöver du inte dra hårt utan lätta tag ger en skonsam men effektiv rengöring. Ett micellärvatten behöver inte sköljas av, vilket är bra för dig som inte har så mycket tid eller som är lite känslig mot vatten.

När ska jag använda micellärvatten?

Du kan använda micellärvatten på morgon, kväll och under dagen vid behov. På morgonen kan du ta bort talgrester som ofta uppkommer under natten. Micellärvattnet blir ditt första steg i morgonrutinen och förbereder samtidigt huden innan eventuellt smink. På kvällen kan du använda det för att ta bort sminket innan du går och lägger dig. Vill du fräscha upp dig under dagen så kan du även använda det då.

Vad är skillnaden mellan micellärvatten och ansiktsvatten?

Ett micellärvatten verkar rengörande och återfuktande, medan ett ansiktsvatten oftast är mer vårdande och pH-balanserande. Micellära vatten påminner om helt vanligt vatten. Men vattnets hemlighet finns i miceller som kan binda föroreningar och smuts och därmed på ett skonsamt sätt får bort dem från huden. Ansiktsvattnet hjälper till att återställa hudens pH-värde, då vanligt vatten har högre pH-värde än din hy. Vatten har cirka 7, och vår hud har ungefär 4,5 till 5,5. Med hjälp av ansiktsvatten får din hud sitt rätta pH-värde och känns välmående igen. Här kan du se hela vårt sortiment för ansiktsvatten.

Filtrera produkter

Visar 34 produkter

Filtrera

Visar 30 av 34