Solskydd för kropp

När solen är framme är det skönt att kunna njuta av den. För att vara säker på att inte bränna sig är det viktigt med ett bra solskydd. Det finns olika typer av solskydd beroende på vad du har för behov och föredrar för konsistens. Här hittar du solskydd i form av bland annat mousse, spray och kräm med olika styrkor upp till spf 50 från varumärken som La Roche-Posay, ACO och Eucerin.

Läs mer

När passar det bra att använda solskydd med spf 50 på kroppen?

Att välja rätt spf (sun protection factor) för ditt solskydd är avgörande för att skydda huden mot solen. Solskydd med spf 50 för kroppen är särskilt lämpligt för dagar när solen är som starkast. Det kan också vara passande om du planerar att spendera lång tid utomhus eller om du befinner dig i miljöer med hög reflektion, såsom vid stranden eller i snö. Det är också ett bra val för dig med känslig hud som bränner dig lätt, barn, och alla som önskar ett högt skydd för sin hud. SPF 50 minskar risken för solbränna och solskador genom att blockera en betydande mängd av solens UV-strålar.

Vad ska jag tänka på när jag väljer solskydd?

När du väljer solskydd finns det flera saker att tänka på för att du ska få bästa möjliga skydd för din hud. Här är några exempel.

 • Bestäm rätt SPF

  SPF indikerar hur väl solskyddet skyddar huden mot UVB-strålar, som är den främsta orsaken till solbränna. En högre SPF ger längre skydd, men det är viktigt att komma ihåg att inget solskydd blockerar 100% av solens strålar. SPF 30 blockerar cirka 97% av UVB-strålarna, medan SPF 50 blockerar cirka 98%. För dagligt bruk kan ett solskydd med SPF 30 vara tillräckligt, medan SPF 50 rekommenderas för längre vistelser i stark sol eller för personer med känslig hud.

 • Bredspektrumsskydd

  Se till att ditt solskydd erbjuder bredspektrumsskydd, vilket innebär att det skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar bidrar till hudens åldrande och kan orsaka långsiktiga hudskador, medan UVB-strålar orsakar solbränna. Båda typerna av UV-strålning kan öka risken för hudcancer.

 • Vattenresistens

  Om du planerar att simma eller svettas är det viktigt att välja ett vattenresistent solskydd. Vattenresistenta solskydd ger skydd i vatten, men tänker på att det är viktigt att återapplicera solskyddet regelbundet, särskilt efter bad, torkning med handduk eller om du svettas.

 • Hudtyp och känslighet

  Om du har känslig hud, leta efter produkter som är märkta som "för känslig hud" eller som innehåller fysikaliska solskyddsmedel, vilka är mindre benägna att orsaka hudirritation. Undvik solskydd med parfym, oljor och parabener om du är benägen till akne eller hudirritationer.

 • Typ av solskydd

  Solskydd finns i olika former, inklusive krämer, lotions, spray, och stift. Välj en produkt som passar dina preferenser. Krämer är bra för torr hud, medan spray kan vara lättare att applicera på stora områden. Vilken produkt du än väljer, se till att försöka applicera så jämnt som möligt. Här kan du läsa mer om hur du skyddar kroppen mot solen.

Filtrera produkter

Visar 80 produkter

Visar 30 av 80