Rosacea – krämer och gel mot rodnad

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad och utslag på huden. Ofta kan utslagen komma i ansiktet runt ögon, näsa och på kinder. Det är inte fastställt exakt vad det är som triggar utslagen, det kan variera från person till person. Hudsjukdomen är inte farlig, men man kan känna sig psykiskt påfrestad av den. Det går inte att bota rosacea men det finns flera olika krämer som lindrar besvären och dämpar rodnaden. Här hittar du bland annat gel, kräm och receptfria läkemedel.

Läs mer

Tips för dig med rosacea

Det finns flera saker man kan försöka undvika som förvärrar rosacea. Det är något man får utforska själv eftersom orsaken till sjukdomen är okänd. Exempel på det kan vara: - Stark mat - Alkohol - Sol och värme - Kyla och blåst - Stress

Produkter för dig med rosacea

Om du inte använder produkter speciellt anpassade för dig med rosacea, tänk på att försöka använda så milda ansiktsprodukter som möjligt. Det är inte bra att använda peeling eller starka krämer med alkohol, eftersom det kan öka blodcirkulationen och irritera huden. När det kommer till make-up finns det gröntonad kosmetika som kan användas för att dölja rodnad. Här kan du läsa mer om make-up för dig med rosacea.

Filtrera

Sortering

Visar 22 produkter