Nagelfil

Om du vill få riktigt fina naglar är formen på naglarna väldigt viktig. En nagelsax är naturligtvis bra när du behöver klippa naglarna men för att få större precision att forma naglarna behöver du en fil. Hos oss hittar du flera olika typer av nagelfilar som både är bra för att forma naglarna och för att putsa dem så de blir extra glansiga. Här kan du bland annat välja mellan sandpappersfilar, glasfilar och poleringsfilar.

Läs mer

Vilken nagelfil är bäst?

För att få så bra resultat som möjligt när du filar naglarna finns det en del saker att tänka på. Det första är att välja vilken nagelfil du ska ha. Sandpappersfilar är ett billigt alternativ och är lätta att använda. Dessa säljs i flerpack. Glasfilar har lång hållbarhet, ger ett väldigt bra resultat och är enkla att hålla fräscha. Du sköljer dem bara med vatten efter användning. Det är bra att känna till att nagelfilar finns i olika grovhet. Ju lägre siffra, desto grövre är filen och desto mer av nageln filas ner. Ett tips är att ha flera nagelfilar hemma med olika grovhet så du kan använda dem för olika syften.

Innan du filar naglarna

Börja med att tvätta händerna med tvål och vatten och torka sedan av med en torr handduk. Klipp naglarna innan du filar dem om du vill. Då behöver du inte fila lika länge om du har riktigt långa naglar. Försök i så fall redan under klippningen att forma naglarna i den formen du vill ha dem. Det gör filandet lättare. Om du har nagellack så behöver du inte ta bort det, men det väljer du själv.

Bestäm vilken nagelform du vill ha

Innan du börjar fila naglarna behöver du välja vilken form du vill att de ska ha.

Några av de vanligaste är:

  • Ovala
  • Fyrkantiga
  • Runda
  • Mandelformade

Hur filar man naglarna?

Fila från sidorna in mot mitten. Fila en sida i taget och undvik att fila fram och tillbaka. Det ökar risken för att förstöra naglarna. Fila med korta rörelser och i samma riktning för att undvika sprickor. Om du vill ha en krökt kant behöver du vinkla filen och vill du ha en rak kant behöver du hålla den rakt när du filar. Fila försiktigt och ta inte i mer än nödvändigt.

Filtrera produkter

Visar 18 produkter

Depend Nail File SalonPro 2-Step SuperShine

Nagelfil 1 st

Pris online59 kr

Depend Nail File SalonPro Coarse/Medium

Nagelfil 1 st

Pris online39 kr

Depend Nail File SalonPro Buffer

Nagelfil 1 st

Pris online59 kr

Depend Nail File SalonPro

Nagelfil 3 st

Pris online99 kr

Visar 18 av 18