Snuvig och täppt i näsan – nässpray

När man är förkyld är det vanligt att man får snuva eller nästäppa. Det är också ett vanligt symtom vid allergi. För att lindra symtomen snabbt kan man exempelvis använda sig utav nässpray. Vilken produkt som är bäst för dig beror på vad dina besvär beror på. Ibland kan det räcka med koksalt och ibland behövs kortison. Här hittar du ett brett sortiment av nässpray, näsdroppar och tabletter från kända varumärken som Otrivin, Nasonex och Nezeril.

Läs mer

Snuva och nästäppa när man är gravid

När man är gravid får man mer blod i kroppen, vilken gör att slemhinnorna blir svullna. En anledning till snuva och nästäppa är just att slemhinnorna svullnar upp, vilket gör det vanligt med snuva vid graviditet. För att minska svullnaden kan man sova med huvudet högt genom att till exempel ha flera kuddar under huvudet än vad man brukar. Det kan också hjälpa med näsdroppar eller koksaltlösning. Fråga gärna en av våra farmaceuter om du vill ha råd om vilken produkt som passar.

Andra orsaker till snuva

Bortsett från förkylning och graviditet kan snuva och nästäppa också vara tecken på extra känsliga slemhinnor. Är snuvan tjock och gul eller grön i färgen är det med stor sannolikhet en förkylning. Om snuvan förblir rinnig och genomskinlig länge kan det innebära att du har drabbats av allergi. Om du har varit förkyld eller haft problem med nästäppa länge och inte vet varför, behöver du ta kontakt med en vårdcentral. Här kan du läsa fler tips om snuva och nästäppa.

Filtrera

Sortering

Visar 83 produkter