Kosttillskott till hund och katt

Om ditt husdjur drabbas av en vanligt förekommande åkomma som exempelvis magproblem, ledbesvär, allergi eller har specifika behov kan ett fodertillskott vara att rekommendera. Ett kosttillskott för din hund eller katt kan fungera som ett komplement som tillgodoser de näringsämnen, vitaminer och mineraler som ditt husdjur behöver för att må bra och vara aktiv. Här hittar du kosttillskott från varumärken som Virbac, WellAware Pets, Seraquin.

Läs mer

Hjälp, min katt eller hund har diarré

Att ditt husdjur drabbas av magbesvär eller diarré vid något tillfälle är vanligt. Det finns flera faktorer som kan orsaka ont i magen och diarré hos din hund eller katt. Exempelvis kan foderbyte, stress, mask, medicin, virus eller om ditt husdjur ätit något opassande som stör tarmfloran vara orsaker som resulterar i magbesvär. Vanliga symtom kan vara minskad aptit, kräkningar, diarré, feber och påverkat allmäntillstånd. Vid tillfällig och okomplicerad diarré och magbesvär hos ditt husdjur kan det hjälpa med fodertillskott. Alla hundar och katter kan använda fodertillskott som ett komplement, så länge det inte finns någon känd överkänslighet sedan tidigare.

Ledbesvär och artros hos hund och katt

Artros är en ledsjukdom som bryter ned brosket i lederna vilket resulterar i stelhet och smärta hos din katt eller hund. Flera olika genetiska orsaker kan ligga till grund och påverka tillståndet negativt som exempelvis övervikt, åldrande, felaktig kost eller brist på motion. Du kan upptäcka artrosen i form av att din katt eller hund haltar, har svårt att gå i trappor, genom sin ovilja att leka, har ont vid beröring eller har ändrat sitt beteende. Symtomen kan variera. Motion är viktigt för katter och hundar och kan förebygga artros. I vissa fall kan veterinärer rekommendera fodertillskott. Det finns flera olika tillskott som hjälper till att bidra till normal ledfunktion och kan ge positiva effekter vid stelhet och smärta. Men när ett ledbrosk är bortnött går det inte att återfå det med hjälp av tillskott.

Hur vet jag om min katt eller hund har allergi?

Katter och hundar med allergi eller hudproblem visar ofta symtom i form av klåda, utslag, håravfall eller diarré. Allergier hundar och katter kan drabbas av är exempelvis foderallergi, loppallergi eller inhalationsallergi. Om du misstänker att din katt eller hund har allergi är det viktigt att du tar kontakt med en veterinär som kan undersöka ditt husdjur och ge den rätt behandling. Det finns flera olika sätt att minska besvären, beroende på vilken diagnos ditt husdjur fått. Ett sätt är att stärka upp hudbarriären med ett fodertillskott.

När bör jag kontakta veterinär?

Kontakta alltid veterinär om besvären hos ditt husdjur blir långvariga, allmäntillståndet försämras, du upplever att din katt eller hunds aptit minskar eller om du upptäcker blod i diarrén.

Här kan du läsa mer om fodertillskott för hund och katt.

Filtrera produkter

Visar 70 produkter

AktivSvea Fresh Breath

Pulver, 85 g

Pris online159 kr

Visar 30 av 70