Kattskötsel

Ett bra sätt att förebygga besvär är att ta väl hand om sin katt med ett bra foder. Det är även viktigt att se till att det alltid finns tillgång till vatten. Det är dock inte ovanligt att husdjur kan drabbas av problem med magen, hudproblem eller ohyra. Om du har en utekatt, behöver den avmaskas regelbundet. Här hittar du ett brett sortiment av kattvård med bland annat fodertillskott, fästingmedel och läkemedel för avmaskning.

Läs mer

När din katt får fästingar

Fästingen kan bära på olika infektionssjukdomar, exempelvis Borrelia. Även om sjukdomen är sällsynt för katter att få, är det viktigt att regelbundet känna i kattens päls och ta bort eventuella fästingar. Detta är för att de inte ska sätta sig på dig eller andra medlemmar i familjen. Om din katt skulle få en infektion, visar den inte symtom förrän 2–6 månader efteråt. Om din katt får något av följande symtom, behöver du kontakta veterinär:

  • Feber
  • Trötthet
  • Ont i lederna
  • Viktminskning

Här kan du läsa mer om när din katt får fästingar.

Öronskabb hos katt

Om din katt har rivsår runt öronen från kliande, skakar mycket på huvudet eller verkar vara allmänt trött – kan den ha fått öronskabb. Parasitsjukdomen är vanlig hos utekatter och kan leda till öroninflammation om man väntar med behandling. Om du misstänker att din katt har fått sjukdomen, behöver du därför besöka veterinär. Veterinären avgör vilken behandling som passar bäst och skriver ut receptbelagt läkemedel vid behov.

Filtrera produkter

Visar 156 produkter

Visar 30 av 156