Avmaskning hund

Om din hund mår dåligt och har magproblem kan det bero på mask i magen. Det är vanligt att hundar får i sig olika typer av parasiter från naturen och något som de flesta hundar drabbas av. För att det inte ska bli komplikationer är det viktigt att avmaska din hund om du misstänker mask i magen. Annars kan det leda till att ditt husdjur tappar i vikt, får ont och blir svagare. Det finns olika typer av avmaskningsmedel. Här hittar du tabletter, oral pasta och tuggtabletter för hundar.

Läs mer

Symtom på mask hos hund

Det kan ibland vara svårt att avgöra om din hund har mask. Du ska inte avmaska din hund för ofta. Symtom att vara uppmärksam på kan vara:

  • hunden kräks eller har diarré
  • hunden blir mager
  • du ser mask på eller från djuret

Om du är osäker kan du ta ditt husdjur till en veterinär. Där får det lämna avföringsprov och på så sätt få bekräftat om det rör sig om mask.

Avmaska en valp

Valpar avmaskas i förebyggande syfte. Ofta är detta redan gjort när du köper en valp, men ibland får man göra det på egen hand. Valpar kan avmaskas från att de är cirka tre veckor gamla. Behandlingen ska upprepas när de är mellan sex månader och ett år. Fråga en veterinär om råd om du är osäker på hur du ska göra. Läs mer om avmaskning för hund.

Filtrera produkter

Visar 18 produkter

Visar 18 av 18