Hudvård för barn

Det är viktigt att hudvård för barn är mild och skonsam. Mycket handlar om att skydda huden från sådant som kan irritera. Det kan exempelvis vara stark tvål, parfym och andra kemikalier. Huden hos barn är tunnare än hos vuxna och därav mer känslig. När barnet är nyfött är huden extra känslig men det gäller även när barnet är lite äldre. Här hittar du produkter som vårdande baby olja, mjukgörande lotion och krämer mot eksem.

Läs mer

Att tvätta barnets hud

Det är viktigt att hålla barnets hud ren för att motverka irritation. I början räcker det med vatten, sen kan man komplettera med en mild tvål eller olja. Babyolja är skonsamt mjukgörande och anpassad till barnets känsliga hud och kan användas i badet eller duschen. Olja gör också att huden blir len och passar barn i alla åldrar.

Blöjeksem hos bebisar

När barnet bär blöja kan det vara vanligt med blöjutslag. Det kan uppstå röda fläckar på huden, ibland kan det även bli små sår. Oftast behövs ingen speciell behandling för att de ska försvinna. Utslagen går vanligtvis över om man är noga med att byta blöja ofta, tvätta utslagen och hålla torrt. Det är även viktigt att låta barnet lufta stjärten så mycket som möjligt. Det kan förhindra att huden blir irriterad. Här kan du läsa mer om hudvård för barn och bebis.

Filtrera produkter

Visar 39 produkter

Dr Organic Hudkräm Baby Ringblomma Oparfymerad

Hudkräm för baby 50 ml

Pris online140 kr

Visar 30 av 39