Haklappar, pipmuggar och bestick för barn

När barn är fyra till sex månader gamla, kan de ofta börja smaka på riktig mat i form av små smakportioner. När barnet är runt ett år, börjar visa intresse för mat och ska börja äta själv är det bra med speciella produkter utformade för att det ska vara så enkelt som möjligt – för både barnen och föräldrarna. Vi har ett brett utbud av produkter som underlättar tiden då barn ska lära sig äta själva. Se hela vårt sortiment av haklappar, muggar och bestick anpassade för barn från varumärken som bland annat TwistShake, Bambino och MAM.

Läs mer

Vad ska man tänka på när barn ska börja äta själva?

När barn ska börja äta själva är det viktigt att man låter dem utforska. Många barn tycker det är kul och spännande med nya konsistenser och smaker efter att endast ha ätit bröstmjölk eller ersättning. Tänk på att små barns magar kan vara känsliga, så mild och kokt mat är ett bra första steg. Testa exempelvis med potatis, ägg eller barngröt. Även om det kan vara lite svårt i början är det bra att låta barnet försöka äta själv. Det kommer antagligen bli en hel del kladd och mycket mat som hamnar på golvet men det är en del av processen.

Bestick för barn

Bestick för barn är ofta ergonomiskt utformade så att de ska vara lättare för barnet att hålla i. De är mindre i storlek och är skapade i material som ger ett stadigt grepp i handen. Vi har flera olika storlekar och varianter för att passa barn i olika åldrar.

Här kan du läsa fler tips och råd för dig som ny förälder.

Filtrera produkter

Visar 132 produkter

Herobility Bib Connect One size Rosa

Haklapp, 1 st

Pris online249 kr

Twistshake Straw Cup Pastellgrå 6+ mån 360 ml

Sugrörsmugg 1 st

Pris online89 kr

Hipp Combiotik 1 Pulver Modersmjölksersättning EKO

Pulver 600 g

Livsmedel

Pris online119 kr

Hipp Combiotik 3 Pulver Modersmjölksersättning EKO

Pulver, 600 g

Livsmedel

Pris online129 kr

Dr. Brown's Wideneck options + flaskor start kit

Flaskor barn 3 ST

Pris online419 kr

Twistshake Straw Cup Vit 6+ mån 360 ml

Sugrörsmugg 1 st

Pris online89 kr

Twistshake Squeeze Bag Fruktmotiv 220 ml

Klämpåsar 3 st

Pris online79 kr

Visar 30 av 132