Tillbaka till Kronans Apotek

Extra Care – serien för dig med känslig hud

Hudvårdsserien Extra Care från Kronans Apotek är till för dig med extra känslig hud. Alla produkter i serien är tillverkade i norden och förpackningarna är gjorda av återvunnen plast. De passar extra bra på vintern när nariga händer, spruckna läppar och röda barnhakor brukar dyka upp som ett brev på posten.

Hitta rätt produkt för dig

Här beskriver vi några av produkterna i Extra Care-serien.

Återfuktning och skyddande barriär

Produkten Vitt vaselin kapslar in fukt, stöter bort vatten och påskyndar hudens egen återfuktning. Zinksalvan lägger sig som en skyddande barriär på röd och narig hud, och passar också perfekt för irriterad bebishud.

Panthenol för torr hud

Panthenolsalvan och Panthenolkrämen med 5% panthenol lugnar och vårdar torr och irriterad hud. Salvan har en lite kraftigare konsistens och passar bra på allt från torra läppar till nygjorda tatueringar, medan krämen är lite lättare och kan användas över hela kroppen.

1000x1000 hudvårdsrutin

Barriärkräm och reparerande kräm för fukt

Vår Barriärkräm för hela kroppen är återfuktande och vattenavvisande, medan vår Reparerande kräm innehåller en hög halt naturliga fetter som påskyndar återhämtningen av mycket torr eller försvagad hud.

Kräm för alla mammor

Vår Bröstvårtskräm tror vi att alla nyblivna mammor kan skriva under på behovet av. Den lindrar ömma, torra och känsliga bröstvårtor under graviditet och amning. Krämen behöver inte tvättas bort vid amning.