Tillbaka till Emma S.

Sponsrat innehåll

Emmas söndagsrutin

Emma Wiklund grundaren bakom Emma S. älskar den där stunden i badrummet då hon tar hand om sin hy lite extra. En gång i veckan har hon som många andra en hudvårdsrutin där hon lägger lite extra kärlek på både ansikte och kropp. "Jag älskar den där stunden i badrummet där jag tar hand om min hy lite extra, kanske tar ett fotbad, plockar ögonbrynen och skrubbar kroppen" berättar Emma. Här får vi följa med Emma under hennes söndagsrutin.

Steg 1 - Lägg grunden med en dubbelrengöring

Jag börjar alltid med att göra rent huden ordentligt, både med en oljerengöring - Melting Cleansing Balm - och en löddrande vattentvätt - Cleansing Facial Wash - för att få den där härligt rena känslan. Därefter kommer min rutin för ansiktet igång på riktigt. På med morgonrocken och hårbandet så kör vi!

Steg 2 - Peela bort döda hudceller

Treatment Enzyme Peel - Först lägger jag min enzympeeling över ansikte och hals, men undviker att komma för nära ögonen. Nu ska döda hudceller bort och lystern fram. Peelingen gör även att andra produkter tas upp av huden mycket lättare. En minut, en gång i veckan är allt som behövs.

Emma S Söndagsrutin

Steg 3 - Djuprengörande och svalkande lermask

Purifying Mud Mask – En ny kompisprodukt i min rutin. Efter peelingen lägger jag på min djuprengörande lermask som med hjälp av kaolinlera och aktivt bambukol ”dammsuger” mina porer, men utan att torka ut huden. Min lermask är nämligen också laddad med både återfuktande och mjukgörande glycerin, porsammandragande niacinamid och lugnande havreolja. Den känns nästan svalkande på huden. Jag låter den sitta 5-10 minuter och sköljer sen av. Tycker man att det blir för mycket med masken efter enzympeelingen kan man lägga den en annan kväll.