Massagepistol och andra massageredskap

När man tränar är det vanligt att ibland känna sig spänd, få muskelvärk eller ont i lederna. Det kan också uppstå i samband med stress eller vissa sjukdomar. Om man har ont och känner sig spänd kan det underlätta med massage. Att lösa upp spänningar som uppstått i kroppen kan göra att man känner sig mer avslappnad. Här hittar du olika produkter inom massage så som massagepistol, massagekudde och olika massagebollar.

Läs mer

Vad är en massagepistol bra för?

En massagepistol används för att kunna massera sig själv på ett bra sätt. För att få en djupgående och intensiv massage måste man i regel gå till en massör, men med en massagepistol kan man få en liknande behandling hemma utan någon hjälp. Den kan användas för att stimulera bindväven, öka blodcirkulationen och även behandla triggerpunkter. Dessutom är den smidig att ta med sig, särskilt de mindre varianterna som enkelt får plats i väskan när du är på resande fot. En massagepistol kan kännas som en stor utgift men på lång sikt är den mycket billigare än att kontinuerligt gå till en massör. Dessutom kan du ta en “massage-session” precis när du vill.

Hur använder man en massagepistol?

En massagepistol kan användas för olika syften. Den har olika intensiteter och olika massagehuvuden som du kan välja mellan. Om du inte använt en massagepistol innan är det bra att börja på den lägsta nivån och lära sig hur den fungerar. Du kommer vartefter att kunna höja styrkan på massagen men även förstå vilken intensitet som passa dig bäst. Läs på om din massagepistol för att förstå vilket massagehuvud du ska använda till vilket syfte. Massera lite extra på de områden där du känner dig mer stel och öm. Du ska inte känna obehag men det gör inget om det gör lite ont. Om du tränar kan du med fördel använda den innan passet för att mjuka upp musklerna, men den fungerar också väldigt bra i återhämtande syfte.

Massageredskap för dig som tränar

För dig som tränar mycket massageredskap som går att använda hemma väldigt smidiga alternativ.

  • Med en massagepistol kan du förebygga stela muskler och komma åt på ställen som annars kan vara svår att nå.
  • Med en massagerulle, en så kallad foam roller, kan du massera stora partier på en gång. Till exempel kan du använda den för att massera hela ryggen eller låren på ett skonsamt och enkelt sätt.
  • Massageboll är ett bra redskap när du vill massera ett mindre och mer specifikt område.

Filtrera produkter

Visar 37 produkter

Better You Eukalyptusolja Eterisk EKO

Eukalyptusolja 10 ml

Pris online109 kr

Casall Pressure Point Ball

Massageboll 1 st

Pris online169 kr

Gaiam Restore Hot/Cold Foot Roller

Massageroller, 1 st

Pris online200 kr

Visar 30 av 37