Kompress

En kompress kan användas på många olika sätt. I första hand används den för att skydda sårytan under ett bandage vid större sårskador eller skrubbsår. Kompressens uppgift är att göra så att blodflödet stoppas. De kan även användas till att rengöra sår och få bort eventuell smuts som inte lossnar av sig själv samt för att skydda mindre brännskador som inte kräver läkarvård. Vilken typ av produkt som passar dig bäst beror på hur du ska använda den. Vi har ett brett sortiment av kompresser för lindriga och små skador.

Läs mer

Undvik att kompressen fastnar i såret

Många kompresser har en extra hög absorptionsförmåga och är gjorda av ett speciellt material som gör att de inte lätt fastnar i sår. Dessa är bra att använda vid fuktiga sår. De finns både som lösa kompresser som sätts fast med tejp och även som snabbförband som liknar ett plåster. När du klickar dig in på produkten bland vårt sortiment kan du läsa rekommenderat användningsområde för kompressen.

Kompress vid lättare brännskada

Brännskador är något som lätt uppstår i hemmet. För att lindra smärtan kan du skölja skadan under kallt vatten. Det kan hindra skadan från att gå djupare ner i huden. Det du ska tänka på är att inte skölja i mer än 15 minuter för att minska risken att bli för nedkyld. Brännskador som vätskas behöver skyddas mer kompress och förband för att inte bli infekterade. Se till att hålla såret rent och använd en kompress med hög absorptionsförmåga så den inte fastnar i såret. Om kompressen skulle fastna, blöt den lite med vatten för att få den att lossna.

Här kan du se hela sortimentet för sår och förband.

Filtrera produkter

Visar 32 produkter

Visar 30 av 32