Förebygg och behandla ärr

Ärr och hudförändringar kan uppstå av flera olika orsaker. Ärr bildas när kroppen måste skapa ny hud efter att hud längre ner än det yttersta hudlagret har skadats. Hur lång tid det tar för ärr att läka beror på hur stor skadan är. Ålder, genetik och vad för typ av skada det är kan också spela in. Oavsett om du har acneärr, sårskador eller ärr efter operation har vi passande produkter för dig. Här hittar du produkter som bland annat ärrbehandling, hudolja för ärr och ärrtejp.

Läs mer

Hur bildas ärr?

Ärr bildas när huden försöker läka. När huden skadas mer än på yttersta hudlagret jobbar kroppen för att skapa ny hud. Huden som skapas är inte helt identisk med den hud som varit där innan och är även på många sätt mer känslig. Med rätt produkter kan du ofta både förebygga ärrbildning och behandla gamla ärr.

Skydda dina ärr i solen

När du har fått ett ärr, är det viktigt att du skyddar det från sol då huden är känsligare än vanligt. Det är för att ärret ska läka snabbare. Efter exempelvis en operation behöver du skydda ditt ärr i sex månader efter. Använd en solkräm med hög solskyddsfaktor för ett så bra skydd som möjligt. I början när du får ett ärr kan det vara väldigt rött och framträdande men tar du hand om det på rätt sätt blir det oftast bättre med tiden.

Här kan du läsa tips om ärr och uv-skador.

Filtrera produkter

Visar 24 produkter

Eco Cosmetics Sun Milk SPF 50 Sensitive

Solskydd, 75 ml

Pris online269 kr

Eco Cosmetics Sollotion SPF 50

Solskydd, 100 ml

Pris online264 kr

Eco Cosmetics Sun Lotion Neutral SPF 50

Solskydd, 100 ml

Pris online304 kr

Visar 24 av 24