Mjölksyrabakterier, probiotika

Mjölksyrabakterier bildas naturligt inne i tarmen, men kan även fyllas på genom viss kost. Dock får vi oftast inte i oss tillräckligt mycket. Har du problem med någon form av obalans i magen kan ett tillskott av mjölksyrabakterier vara en bra hjälp för att lindra besvären och stärka kroppens naturliga försvar. Här hittar du vårt sortiment av olika typer av kosttillskott som är berikade med mjölksyrabakterier för att få magen att må bättre. Mjölksyrabakterier och probiotika finns i form av tabletter, kapslar och droppar.

Läs mer

Varför får man magproblem?

Magproblem uppstår oftast av att man inte har en balanserad bakteriesammansättning i magen. Det kan uppstå av flera olika anledningar. Oftast beror det på levnadsvanor, kost, stress eller att magen hamnar i obalans vid exempelvis magsjuka. Vanliga symtom är:

  • sura uppstötningar och halsbränna
  • uppblåst mage och gaser
  • diarré eller förstoppning
  • värk

Vad är mjölksyrabakterier bra för?

Mjölksyrabakterier är ett samlingsnamn för de mikroorganismer som bildar mjölksyra. De bidrar till tarmens normala funktion och fungerar som ett skydd för de bakterier som bildar giftiga ämnen som kroppen inte vill ha. Mjölksyrabakterier hjälper på så sätt till att hålla magen i balans och lindra magbesvär. De stärker även immunförsvaret och gör att vi blir mindre mottagliga för infektioner.

Vad är skillnaden på probiotika och mjölksyrabakterier?

Probiotika är samlingsnamnet för de bakterier som i kliniska stuider visat sig ha positiva effekter för hälsan. De flesta av de bakterierna är just mjölksyrabakterier, men inte alla.

Finns det några biverkningar av mjölksyrabakterier?

Det finns inga kända biverkningar från att ta mjölksyrabakterier.

Filtrera produkter

Visar 51 produkter

Visar 30 av 51