MSM

MSM står för metylsulfonylmetan, och är en organisk svavelförening som finns naturligt i vissa livsmedel och i kroppens celler. MSM finns också som kosttillskott och används ofta av människor för dess potentiella hälsofördelar.

Läs mer

Vad är MSM bra för?

Led- och muskelsmärta. MSM har studerats för dess antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper. Många människor upplever att det kan minska ledvärk, muskelsmärta och inflammation, särskilt personer med artros och andra ledrelaterade besvär. Hudhälsa. MSM kan bidra till att förbättra hudens upplevda hälsa genom att öka kollagenproduktionen och minska inflammation. Det kan användas i krämer och salvor som appliceras direkt på huden vid hudproblem som akne, eksem eller torrhet. Hår och naglar. MSM har föreslagits för att stärka hår och naglar. Det finns också schampo och hårvårdsprodukter som innehåller MSM. Allergier. Vissa människor använder MSM som en naturlig antihistamin för att minska milda allergiska besvär som nysningar och klåda vid pollenallergi.

Hur kan jag få i mig MSM?

Kosttillskott. MSM finns vanligtvis som kosttillskott i form av kapslar, pulver eller tabletter. Doseringen kan variera beroende på ditt syfte. Kost. MSM finns i små mängder i färsk frukt och grönsaker, till exemepel lök, vitlök, broccoli, kål och tomater. Mjölk och mjölkprodukter kan också innehålla små mängder MSM, liksom fullkornsprodukter som havre, majs och ris. Äter du kött och fisk kan du få i dig MSM, särskilt om djuen ätit foder som innehåller svavel. Det är dock viktigt att notera att mängderna MSM som du får genom kosten vanligtvis är ganska små, och det är svårt att uppnå terapeutiska doser av MSM enbart genom kosten.

Filtrera produkter

Visar 17 produkter

Visar 17 av 17