MSM

MSM (metylsulfonylmetan) är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i vissa livsmedel och i kroppens celler. Det finns också som kosttillskott och används ofta för potentiella hälsofördelar. Här hittar du MSM-tillskott som pulver, kapslar och tabletter.

Läs mer

Vad är MSM bra för?

Led- och muskelsmärta. Studier har undersökt antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper hos MSM. Många upplever minskad ledvärk, muskelsmärta och inflammation, särskilt vid besvär som artros. Hudhälsa. MSM kan bidra till hudens hälsa genom att stödja kollagenproduktionen och minska inflammation. Det kan användas i krämer och salvor för hudproblem som akne, eksem eller torrhet. Hår och naglar. MSM föreslås kunna stärka hår och naglar. Det finns även hårvårdsprodukter som innehåller MSM. Allergier. Vissa använder MSM som ett naturligt antihistamin för att lindra milda allergiska besvär som nysningar och klåda vid pollenallergi.

Kan jag få i mig MSM via kosten?

MSM finns i små mängder i färsk frukt och grönsaker, till exemepel lök, vitlök, broccoli, kål och tomater. Mjölk och mjölkprodukter kan också innehålla små mängder MSM, liksom fullkornsprodukter som havre, majs och ris. Äter du kött och fisk kan du få i dig MSM, särskilt om djuen ätit foder som innehåller svavel. Det är dock viktigt att notera att mängderna MSM som du får genom kosten vanligtvis är ganska små, och det är svårt att uppnå terapeutiska doser av MSM enbart genom kosten.

MSM som kapslar, tabletter eller pulver

Kosttillskott med MSM finns vanligtvis som kapslar, tabletter eller pulver. Fördelen med kapslar och tabletter är att doseringen redan är klar, och det är ett bra sätt att hålla reda på exakt hur mycket du får i dig. Pulver gör det möjligt att justera dosen efter behov. Det är enkelt att ta mer eller mindre än den rekommenderade dosen. Tänk på att den optimala dosen av MSM kan variera från person till person. Prata gärna med en av våra farmaceuter om du har frågor.

Filtrera produkter

Visar 26 produkter

Heey! Hydrate & Glow Elektrolyter + Beauty (Vattenmelon)

Kosttillägg 240 g

Kosttillskott

Pris online279 kr

Superfruit Msm acerola

Pulver 250 g

Pris online149 kr

Heey! Hydrate & Glow Elektrolyter + Beauty (Passionsfrukt)

Kosttillägg 240 g

Kosttillskott

Pris online279 kr

Visar 26 av 26