Ägglossningstest

Ett självtest för ägglossning mäter koncentrationen av det så kallade LH-hormonet (luteiniserande hormon) i urin, och är ett säkert sätt att mäta om du har eller är på väg att få ägglossning. Ett positivt ägglossningstest kan vara ett bra sätt att ta reda på när chansen att bli gravid är som störst. Här hittar du ägglossningstest från varumärken som vårt eget varumärke, Clearblue och RFSU.

Läs mer

Hur fungerar ett ägglossningstest?

Det finns både teststickor och digitalt ägglossningstest. Båda fungerar på samma sätt, du doppar en teststicka i urin och läser av resultatet inom några minuter. Om du har en förhöjd halt av LH betyder det att du får ägglossning inom ett par dagar.

När ska man ta ägglossningstest?

Ägglossningen äger rum mitt emellan dina menstruationer. Ägglossningen är din mest fertila period under menscykeln. För att kunna beräkna den exakta tidpunkten för ägglossning behöver du ofta testa dig flera gånger under en menscykel för att lära känna din kropp. Läs mer om menscykeln och menstruation.

Hur länge pågår ägglossning?

Normalt varar en ägglossning cirka 5-7 dagar. Under dessa dagar är du som mest fertil under två dagar.

Hur säkert är ett ägglossningstest?

Ägglossningstest genomgår noggranna tester och är oftast mycket tillförlitliga. I de flesta fall ligger tillförlitligheten på cirka 99%.

Filtrera produkter

Visar 5 produkter

Filter