Akne

Akne är något som kan drabba alla, men det är vanligast i tonåren. Man får akne på grund av inflammerade talgkörtlar som ofta kan bero på hormonförändringar eller ärftlighet. Det finns flera sätt att lindra besvären, bland annat med receptfria läkemedel. Det man alltid ska tänka på är att inte försöka klämma, pilla eller sticka hål på utslagen. Här hittar du ett brett sortiment av kräm, tabletter och aknegel.

Läs mer

Vad är akne?

Akne kommer oftast i ansiktet, på halsen, bröstet eller ryggen. Akne kan vara inflammerade pormaskar, enstaka finnar eller större bölder. Finnarna eller bölderna uppstår genom att huden producerar för mycket talg som blockeras i porerna. I puberteten förändras hormonbalansen vilket leder till att kroppen producerar mer talg i talgkörtlarna. Därav är det vanligare att man får akne i tonåren. Vissa får även problem i vuxen ålder, så kallad vuxenakne. Det går inte att förebygga akne men det finns flera sätt att lindra besvären. Här kan du läsa mer om tips och råd vid akne.

Behandling av akne

Det finns flera olika receptfria läkemedel att använda mot akne. Aknelösning med salicylsyra hjälper genom att förhindra att porerna täpps igen. Det kan vara ett bra första steg för att bli av med finnarna. Beroende på vilket hudtyp och hur känslig hud man har, passar olika typer av produkter. Det är viktigt att alltid rengöra och återfukta huden. Om receptfri behandling inte hjälper och du känner att du har mycket problem med din hud, kan du kontakta en läkare.

Filtrera produkter

Visar 103 produkter

Visar 30 av 103