Oljerengöring

Oljerengöring med sina många positiva egenskaper har blivit en populär del av hudvårdsrutinen. Oljebaserade rengöringsprodukter är skonsamma och effektiva för att ta bort smuts, makeup och överflödigt talg utan att störa hudens naturliga fuktbalans. De är lämpliga för nästan alla hudtyper, inklusive känslig hud och kan användas som en del av en dubbelrengöringsrutin eller ensam. Här hittar du oljerengöring från bland annat ACO, Klairs och Maria Åkerberg.

Läs mer

Vad är oljerengöring?

Oljerengöring bygger på principen att lika löser lika. Oljan i rengöringsprodukten binder till sig hudens naturliga oljor samt smuts och makeup. När du sedan sköljer av oljan, följer dessa orenheter med, vilket lämnar huden ren och mjuk.

Fördelar med oljerengöring

Denna typ av rengöring är särskilt effektiv för att lösa upp och ta bort oljebaserad smuts, såsom sebum (hudens naturliga olja) och makeup. Den är mild mot huden och hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbarriär, vilket är viktigt för en sund hudhälsa.

Hur använder man oljerengöring?

  • Applicera rengöringsoljan på torr hud med torra händer
  • Massera in produkten försiktigt i huden för att lösa upp smuts och makeup
  • Tillsätt lite vatten för att emulgera oljan, vilket gör att den blir mjölkaktig
  • Skölj sedan av med ljummet vatten
  • För bästa resultat, följ upp med en vattenbaserad rengöring för att säkerställa att alla orenheter är borta

Välj rätt produkt

Det finns många olika typer av rengöringsoljor på marknaden, så det är viktigt att välja en som passar din hudtyp. För känslig hud, leta efter produkter som är fria från potentiellt irriterande ingredienser som parfym och alkohol. För fet hud, välj en lättare olja som inte täpper till porerna. Här kan du läsa mer om rengöring för ansiktet.

Filtrera produkter

Visar 14 produkter

Haruharu Wonder Black Rice Moisture Deep Cleansing Oil

Ansiktsrengöring 150 ml

Pris online389 kr

Visar 14 av 14