Avmaskning katt

Om din katt har symtom som magproblem eller inte verkar må bra, kan det vara ett tecken på mask. Mask är vanligt hos katter då de enkelt kan få i sig parasiter från sin omgivning. För att undvika komplikationer är det viktigt att avmaska din katt om du misstänker att den har mask. Utan behandling kan din katt förlora vikt, få ont och bli svagare. Det finns olika metoder för avmaskning av katter, så som tabletter, oral pasta och spot-on-lösningar.

Läs mer

Symtom på maskinfektion hos katt

Det kan vara svårt att fastställa om din katt har mask, och det är viktigt att inte avmaska för ofta eller utan anledning. Vissa symtom som kan indikera att din katt har mask är:

  • kräkningar eller diarré
  • viktminskning
  • synlig mask i eller på katten

Avmaska en kattunge

När du köper en kattunge avmaskas de som en förebyggande åtgärd, då de kan smittas av spolmask från mamman. Oftast har uppfödaren redan genomfört avmaskning innan du får din kattunge, då det ska göras innan den är tre veckor. Men ibland kan du behöva göra det själv. Du ska då upprepa avmaskningen fram tills att kattungen är tre månader. Om du är osäker på hur du ska göra, fråga en veterinär eller apotekspersonal om råd. Prata med en av våra farmaceuter.

Filtrera produkter

Visar 22 produkter

Visar 22 av 22